er miljøet verdt en 100-lapp hundrelapp medlemskontingent medlemskap

Du er her:

Søk

Samarbeid

Naturmangfold

Hvert 10. minutt utryddes en plante eller et dyr fra jorda for alltid. I Norge står nesten 4 000 planter og dyr på rødlista over truede og sårbare arter. For å sikre en rik og mangfoldig natur, og en natur som gir oss det vi trenger av rent vann, frisk luft og trygg mat, må vi ta vare på plantene og dyrene. Det gjør vi best gjennom tiltak mot enkelte plante- eller dyrearter, og gjennom å bevare viktige leveområder.

 • Sjokkert over ulovlig giftutslipp i nasjonal laksefjord

  FiskeribladetFiskaren avslører i dag at Sydvaranger Gruve AS dumper gift rett ut i laksefjorden Bøkfjorden i Finnmark, stikk i strid med utslippstillatelsen. Natur og Ungdom er sjokkert, og vurderer nå anmeldelse av Sydvaranger Gruve AS.

 • Rock mot gruvedrift

  Stemningen var på topp da Tore Den STORE entret scena. Foto: Ane Marte Rognskog

  Sogn og Fjordane Natur og Ungdom arrangerte denne helgen rock mot gruvedrift. Konserten ble en stor suksess, med stort oppmøte og seks forskjellige band spilte. Her kan du lese hvem som spilte og se bilder fra arrangementet.

 • Hold Førdefjorden ren!

  Førdefjorden er trua!

  Natur og Ungdom reagerer sterkt på Nordic Mining sine planer om rutilutvinning i Engebøfjell og fjorddeponi i Førdefjorden. De inviterer i dag til folkemøte om saken sammen med Norges Naturvernforbund og Vevring og Førdefjorden Miljøgruppe for å vise befolkningen rundt Førdefjorden hvilke konsekvenser dette vil komme til å få.

 • Dagens gjesteblogger: Lars Haltbrekken

  Redd resten-bloggen får stadig flere lesere. Redd resten er en kampanje laget av Natur og Ungdom for å ta vare på naturen, vår blogg er en del av denne kampanjen. Dagens gjesteblogger er Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund.

 • Redd Resten!

  www.reddresten.no/blogg

  Redd resten er en kampanje for å ta vare på norsk natur. I dag lanseres Natur og Ungdoms nye blogg, redd resten. Ved å gå inn på www.reddresten.no vil du finne ut hva som truer norsk natur, hva som trengs for å ta vare på den og ikke minst; hva du kan gjøre for å bidra.

 • Redd Resten - en fotoutstilling

  Ola Skaalvik Elvevold og direktør på Teknisk Museum, Hans Weinberger

  I dag åpnet fotoutstillingen ”Redd Resten på Teknisk Museum i Oslo. Utstillingen tar utgangspunkt i kampanjesiden www.reddresten.no, en side der folk fra hele landet har lastet opp til sammen 1000 bilder av natur det er verdt å ta vare på

 • Økt beskyttelse for våre mest sårbare arter

  Natur og Ungdom fortalte tidligere i år Miljøvernminister Erik Solheim at det er 4,6 prosent vern som trengs

  Direktoratet for Naturforvaltning har nå sendt ut forslaget til forskrifter for prioriterte arter og utvalgte naturtyper ut på høring. Natur og Ungdom roser regjeringen for å ta våre sårbare arter på alvor, og gleder seg over at dette bare er det første av flere høringsforslag som vil komme i tiden fremover.

 • LO sier ja til rutilutvinning

  Under LOs fylkeskonferanse i Florø ble det klart at de går for rutilutvinning på Engebøfjellet og det medfølgende fjorddeponiet i Førdefjorden. Natur og Ungdom er skuffet over LO i Sogn og Fjordane.

 • Naturmangfoldåret 2010 - en mulighet!

  Ane Marte Rognskog har tro på at miljøvernminister Erik Solheim vil bruke naturmangfoldåret 2010 til å ta bedre vare på norsk natur

  Natur og Ungdom er bekymret for at norsk natur går tapt, men har tro på miljøvernminister Erik Solheim, og tro på at han vil bruke naturmangfoldåret 2010 til å ta bedre vare på norsk natur. Dette skriver Ane Marte Rognskog, fagmedarbeider i Natur og Ungdom, mer om i flere ulike aviser i disse dager.

 • Vil øke bevisstheten om naturen

  Ketil Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet er gjestefotograf på www.reddresten.no.

  Natur og Ungdom har fått inn nærmere 1 000 bilder av norsk natur til nettsiden www.reddresten.no. Nå utfordrer de politikere til å bidra med sine bilder, og svare på hva de vil bruke biomangfoldsåret 2010 til. Ketil Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet tok utfordringen.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Viser fra 51 til 60 av totalt 69 artikler

Torggata 34 PB4783 Sofienberg - 0506 OSLO tlf. 23 32 74 00, 

© 2002-2014 Natur og Ungdom, gjenbruk og ettertrykk anbefales dersom kilde oppgis.