fbpx

Her blir det klimasøksmål-markeringer 4. november

4. november blir det markeringer for retten til et levelig miljø over hele landet. Se hvor i dette kartet!

Er ikke ditt sted på listen? Slik kan du lage lysmarkering der du bor:

  1. Registrer markeringen i skjemaet under: Da kan vi hjelpe til med mobilisering og knytte kontakter med andre som også ønsker å arrangere. Det er mulig å få pengestøtte til gjennomføring.
  2. Inviter med andre organisasjoner som støtter kravet om retten til et levelig miljø: Det er særlig aktuelt å samarbeide med Naturvernforbundet og Besteforeldrenes klimaaksjon som er med på søksmålet, men også fagforeninger, partier, kirka, bondeorgasniasjoner og andre foreninger kan være nyttige å ha med.
  3. Finn en plass hvor mange kan samles: Husk å søke kommunen/plassen om tillatelse til markeringen og varsle politiet.
  4. Lag program: Ønsker dere å ha appeller, musikalsk innslag, en scene eller lydanlegg? Siden dette er i november (kaldt, vått, mørkt) oppfordrer vi til at arrangementet ikke varer mer enn maks en time. 
  5. Lag facebookarrangement og inviter alle dere kjenner: Sett Naturvernforbundet som arrangør/medarrangør, slik at vi kan hjelpe til med å markedsføre og spre arrangementet.
  6. Send en invitasjon på SMS til medlemmene av Natur og Ungdom der du bor. Spør regionssektratæren eller ansvarssentralisten din om hvordan dette kan gjøres.
  7. Si ifra hvis dere trenger materiell som plakater og løpesedler: Vi har laget mal til plaktater og andre materiell som kan bestilles.
  8. Få lokale medier til å skrive om arrangementet i forkant og til å dekke selve markeringen. Naturvernforbundet har laget en mediepakke med mal til pressemeldinger og leserbrev.

Meld inn din markering her!