fbpx

Dette skjer på Årskonferansen

Dette skjer på Årskonferansen 2018 - Folk i miljøkamp 6.-8. april i Oslo

Dette er noe av det som skjer på Årskonferansen. Påmeldingsfrist er 19. mars, du melder deg på her

Hvordan vil klimaendringene ramme Norge?

Bilderesultat for norsk klimaservicesenter

Klimaendringene er allerede en realitet. Noen ganger snakkes det som at klimaendringene er noe som vil ramme noen langt borte, men også i Norge kommer det til å få store konsekvenser. Hege Hisdal i Norsk Klimaservicesenter har jobbet med dette i flere år. Hun kommer til årskonferansen, og skal dele av sin kunnskap om hvordan klimaendringene vil påvirke oss, og hva som kan skje om vi ikke får snudd utslippene raskt.

Russisk aktivist og journalist tar turen

Andrey Ozharovskiy er en viktig stemme i Russland mot alle miljøproblemene atomkraft medfører. Han er utdannet atomfysiker, har vært journalist og jobbet i Bellona i Russland. For tiden betaler Norge Russland for å flytte atomavfall fra kolahalvøya nært Norge, til Mayak ved Uralfjellene. Ozharovskiy har vært en av kritikerne mot det Norge holder på med i denne saken, og mener Norge truer befolkningen i Mayak. Dette, og andre problemstillinger rundt atomkraft, er blant det han skal snakke om. Vi gleder oss!

Hvordan skal vi få elektrisk kollektivtransport?

Bilderesultat for marius gjerset

Teknologiansvarlig i Miljøstiftelsen Zero, Marius Gjerset, jobber for at kollektivtransporten skal gå på elektrisitet og at vi skal ha nullutslipp. Han kommer for å snakke om hvordan vi får dette til på samferdselsbolken på årskonferansen.

Klimarettsak-advokaten kommer

I klimarettsaken, hvor Natur og Ungdom og Greenpeace saksøkte staten for brud på grunnlovens paragraf 112, etter at de åpnet nye områder for oljeboring. Cathrine Hambro var advokat og representerte Natur og Ungdom og Greenpeace. Hun kommer på årskonferansen for å snakke om hvordan folket har reagert på klimasøksmålet.

 

Opplevelser fra et klima i endring

Bilderesultat for birte usland

Birte Usland er bonde i Marnardal i Vest-Agder, og sitter i styret i Norges Bondelag. I 2017 ble bønder på Sørlandet rammet av flom, og med seg tok flommen verdifull matjord. Hun kommer til årskonferansen for å snakke om hvordan landbruket allerede rammes.

 

Byråd Lan Marie Berg kommer

Bilderesultat for lan marie berg

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), har gjort mye for å gjøre Oslo til en grønnere by de siste årene. Hun har også kjent på hvor hardt det kan være å stå i miljøkampen. Vi er så heldige at hun kommer til inkluderingsbolken på Årskonferansen for å snakke om hvordan miljøbevegelsen kan bli mer mangfoldig og inkluderende.

En hyllest til sauen

Sauen kan vere redninga for Noreg i møte med store klimautfordringar, meiner biolog Anna Blix. Bildet er tatt på Kampen økologiske barnebondegård i Oslo.

Anna Blix mener sauen kan være en redning i møte med store klimautfordringer. Hun er tidligere NUer og har jobbet i organisasjonen SABIMA, som arbeider for å ta vare på det biologiske mangfoldet. Hun har skrevet boka «En hyllest til sauen – fortellinga om det lille dyret som bygde landet» og kommer til jorbruksbolken på Årskonferansen for å snakke om den.

Lær av ekspertbiologen

Bilderesultat for christian steel sabima

Biolog og leder i SABIMA – Samarbeidsrådet for bilogisk mangfold, Christian Steel, kommer. Han skal dele av kunnskapen om alt det spennende som foregår ute i naturen, og hvorfor kampen for naturmangfoldet er så enormt viktig.

Bjørn Samset med siste nytt fra klimaforskingen

Bilderesultat for Bjørn samsetBjørn Samset, seniorforsker ved Cicero – senter for klimaforsking kommer til oljebolken. Under klimarettsaken til Natur og Ungdom og Greenpeace vitnet han, og han er en av de dyktigste på å formidle hva årsakene til klimaproblemet er, og hvilken rolle de fossile energikildene olje, gass og kull har i klimaproblemet. På årskonferansen skal han blant annet prate om hva som er det nyeste nyeste i klimaforskningen

Redesignverksted!

Ingrid Vik Lysne var en av deltakerne på NRK-programmet Symesterskapet. På årskonferansen blir en av flere aktiviteter man kan bli med på et redesignverksted med henne. Lær å brukesymaskin, hvordan du kan gjøre gammelt tøy til noe nytt og bli inspirert av Ingrid!

Vi feirer Grønt Spatak!

Bilderesultat for grønt spatak

I 25 år har Natur og Ungdom i samarbeid med Norsk Bonde- og småbrukerlag sendt ungdom ut på gård og lært hundrevis av ungdom om det bærekraftige norske landbruket. På årskonferansen feirer vi jubileumet med festmiddag og show!

 

 

Konsert med Brenn.

brenn. sitt bilete.

Brenn. er et band fra Lillehammer og Lillestrøm, med låter som «Lillestrøm» og «P I C C A S S O». De kommer på Årskonferansen. Sjekk dem ut her:

Finn mer informasjon om Årskonferansen 2018 her

PÅMELDING

PROGRAM (LAST NED)