fbpx
Tidligere sentralstyre på landsmøte
Tidligere sentralstyre på landsmøte

Gaute Eiterjord ny leder i Natur og Ungdom

09.01.2018 av Therese Hugstmyr Woie

På Natur og Ungdoms landsmøte 10. januar ble Gaute Eiterjord (22) fra Stavanger valgt til ny leder. Torgeir Vestre (22) fra Ålesund ble valgt til 1. nestleder og Haldis Tjeldflaat Helle (20) fra Oslo til 2. nestleder.

Etter et langt landsmøte hvor de har staket ut retninga for organisajonen det kommende året, er den nye ledelsen klar for fortsatt kamp mot mer oljeleting. De forventer at en ny regjeringserklæring skal starte nedtrappinga av oljeindustrien i Norge

Olja i har ikke plass i fornybarsamfunnet. Vi krever at en ny regjeringserklæring må stoppe utdelingen av nye områder til skitten oljeindustri og satse på fornybare ressurser. Vi forventer som et minimum at særlig sårbare havområder slik som Lofoten, Vesterålen og Senja og iskanten blir holdt olje, sier Gaute Eiterjord, nyvalgt leder av Natur og Ungdom.

Torsdag kom dommen i Klimasøksmålet der Natur og Ungdom, sammen med Greenpeace har saksøkt staten for å dele ut nye oljelisenser i Barentshavet. Staten fikk medhold i første runde. Lørdag vedtok landsmøtet i organisasjonen å gi sin tilslutning til en eventuell anke av Nå er den nye ledelsen klar til å ta fatt på arbeidet med klimasøksmålet.

– Vi er uenige med denne dommen. Klimaet tåler ikke mer olje. Det er klimaforskerne krystallklare på. Den norske oljepolitikken svikter min generasjon og truer min framtid. For oss er det klart at staten bryter Grunnloven og vår rett til sunt miljø og jeg håper vi får mulighet til å ta saken videre i rettssystemet, sier Gaute Eiterjord.