fbpx
Ny NU-leder på OD-dagen
Hajra Shakil tok over jobben som NU-leder i anledning årets Operasjon Dagsverk

Ny leder i Natur og Ungdom

02.11.2017 av Natur og Ungdom

I anledning OD-dagen har Hajra Shakil (14) fra Lindeberg i Oslo overtatt som leder i Natur og Ungdom.

Hajra går til daglig på Lindeberg skole, men i dag skal hun være leder for Norges største miljøvernorganisasjon for ungdom.

 

-Jeg søkte på jobben som NUleder fordi jeg bryr meg om masse om klima og miljø fordi det er vi barn og ungdommer som er framtiden. Jeg visste ikke så mye om Natur og Ungdom fra før, så tenkte at det ville være morsomt å lære hvordan jeg kan støtte miljøorganisasjoner mer enn bare å være enige med dem, sier Hajra Shakil.

 

 

Operasjon Dagsverk (OD) er elevenes egen, årlige solidaritetsaksjon. Hajra Shakil er en av 100 000 norske skoleelever som i dag gir et dagsverk til inntekt for ungdom i et land der utdanning ikke er en selvfølge. I år går pengene som blir  samlet inn til Natur og Ungdom og Naturvernforbundets prosjekt i Nigeria som skal sikre ungdommer som lever i verdens største oljekatastrofe en bedre framtid.

– Jeg synes at det er kjempebra at vi har OD-dag, fordi det viser at folk bryr seg om de andre i verden. Pengene som vi elever tjener går til noe som er bra og viktig. Vi i Norge har så masse, men noen ungdommer og barn har ikke rent vann fordi vannet er blandet med olje og annet søl, sier Hajra Shakil (14) som jobber som leder i Natur og Ungdom på OD-dagen.

 

 

I løpet av dagen skal Hajra blant annet dra på Stortinget og møte SV for å presentere Natur og Ungdoms krav til statsbudsjettet og ta over Snapchat og Instagram for NU.

– Jeg håper å lære mer om hvordan jeg kan bidra i å stoppe Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet fra å bore etter olje i Lofoten, Senja og Vesterålen. Og hvordan vi kan bli kvitt miljøproblemene vi har her i verden i dag, sier Hajra.