fbpx
Paul Simon, live i Mainz, Tyskland, 25. juli 2008. Foto: WIkimedia Commons

Paul Simon donerer 25 000 dollar til Natur og Ungdom

22.11.2018 av Natur og Ungdom

Artisten Paul Simon donerer 25 000 dollar, rundt 210 000 norske kroner, til Natur og Ungdom. Leder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord kunne nesten ikke tro det da han fikk høre om det:

– Dette er en stor ære! Det er utrolig gøy å få den anerkjennelsen fra en så stor og kjent artist. Vi lover å bruke pengene godt for å få med enda flere ungdommer til å jobbe mot tap av natur og klimagassutslipp, sier Eiterjord

Paul Simon har i sommer vært på en «Farewell Tour», som er den siste turneen han kommer til å gjøre. På turneen har han blant annet spilt i Oslo, og han skriver i et brev til Natur og Ungdom at han ønsker å støtte opp om frivillige organisasjoner der han har spilt

«[…]Nå som jeg spiller i disse byene for siste gang har jeg følt et sterkt behov for å si takk til de som har støttet meg og musikken min opp i gjennom årene. Konkusjonen jeg kom til var at jeg måtte finne en organisasjoner som driver grasrotarbeid og gi dem en gave som forhåpentligvis kan ha langvarig effekt. […] Det er så mange organisasjoner som gjør et stort arbeid, inkludert den uvurderlige jobben dere gjør. Stå på!»

Paul Simon har lenge hatt et engasjement for å ta vare på naturen. I 2017 la han ut på en turne hvor store deler av inntektene gikk til naturvern.