Utlysning: vil du jobbe med Klimasøksmål Arktis?

28.08.2019 av Andreas Randøy

Vi søker to prosjektansatte som kan bidra på klimasøksmålet mellom september - november. Søknadsfrist er 6. september.

Natur og Ungdom har saksøkt staten for brudd på grunnlovens miljøparagraf, sammen med Greenpeace, Naturvernforbundet og Besteforeldrenes Klimaaksjon. 5. november starter runde to av søksmålet, og vi leter etter to prosjektstillinger i perioden september – november som kan bidra til at søksmålet setter fokus på klima og olje også utenfor rettsalen.

Vi lyser ut to stillinger

Aktivitetskoordinator for klimasøksmålet: skal koordinere aktiviteter under rettssaken i Oslo. Disse aktivitetene skal være åpne for et stort publikum og bidra til å sette fokus på søksmålet. Dette vil foregå i samarbeid med andre organisasjoner som støtter søksmålet, hvor søksmålskoordinatoren vil ha en ledende rolle, og være et viktig bindeledd mellom de deltakende organisasjonene.

Stillingen tilsvarer  50% stilling i 8 uker fra og med 23. september 2019 til og med 18. november 2019. Arbeidstiden vil fordeles utover perioden etter avtale, hvor det mest tidskrevende arbeidet skjer under søksmålet 5. – 14 november i Oslo. Stillingen gjennomføres i samarbeid med Greenpeace Norge.

Søksmålsambassadør: Søksmålsambassadøren skal reise rundt i hele landet og sammen med lokallag sette opp arrangementer som setter søksmålet på dagsordenen. Ambassadøren vil også ha midler til å kunne reise til steder der organisasjonene ikke har lokallag, og skape aktivitet der. 

Stillingen tilsvarer 100% stilling i 9 uker fra midten av september 2019 til midten av november 2019, men den kan om ønskelig deles på to personer som jobber mellom 30 og 70 % hver. Oppgi i søknaden hvor stor stillingsprosent du har mulighet til å jobbe. Arbeidstiden vil fordeles utover perioden etter avtale, hvor det mest tidskrevendearbeidet skjer under søksmålet 5. – 14 november. Det er nødvendig at personen kan reise rundt under perioden. Stillingen gjennomføres i samarbeid med Naturvernforbundet.

Lønn
Formell arbeidsgiver er Natur og Ungdom med arbeidssted på NUs kontorer i Oslo. Stillingen lønnes etter avtale, som i en 50 % stilling er mellom 2625 kr og 2875 kr brutto per uke og i en 100 % stilling er mellom 5250 og 5750 kr brutto per uke. 

Send søknad og CV til dagligleder@nu.no. Spesifiser hvilken av stillingene du søker på. Søknadsfrist er 6. september.