Utlysning: vil du jobbe med Klimasøksmål Arktis?

22.06.2020 av Johanne Frost Klepp

Vi søker en prosjektansatt som kan bidra på klimasøksmålet mellom september-november. Søknadsfrist er 9. august.

Natur og Ungdom har saksøkt staten for brudd på grunnlovens miljøparagraf, sammen med Greenpeace, Naturvernforbundet og Besteforeldrenes Klimaaksjon. 4. november starter søksmålet i Høyesterett, og vi leter etter en prosjektstilling i perioden september–november som kan bidra til at søksmålet setter fokus på klima og olje også utenfor rettsalen.

Søksmålskoordinator skal sette opp arrangementer i samarbeid med lokallag som setter søksmålet på dagsordenen. Koordinatoren vil også ha midler til å kunne lage arrangementer på steder der organisasjonene ikke har lokallag.

Stillingen tilsvarer en 100%-stilling i 8 uker fra midten av september 2020 til midten av november 2020. Stillingen kan om ønskelig deles på to personer som jobber mellom 30 og 70 % hver. Oppgi i søknaden hvor stor stillingsprosent du har mulighet til å jobbe. Arbeidstiden vil fordeles utover perioden etter avtale, hvor det mest tidskrevende arbeidet skjer i forkant av søksmålet.

I perioden før søksmålet vil arbeidet gå til å planlegge arrangementer rundt om i landet. Dette involverer å oppfordre lokallag til å ha arrangementer og bistå de som vil arrangere noe. I tillegg involverer det å lage arrangementer på steder hvor det ikke er lokallag. Da må man lage hele opplegget selv som å booke lokaler, finne innledere, mobilisering osv. Søksmålskoordinatoren skal fordele ansvar for å reise på de ulike arrangementene til sentralstyremedlemmer og regionssekretærer i god tid før søksmålet.

Lønn
Formell arbeidsgiver er Natur og Ungdom med arbeidssted på NUs kontor i Oslo. Stillingen lønnes etter avtale, som i en 50 % stilling er mellom 2725 kr og 2975 kr brutto per uke og i en 100 % stilling er mellom 5450 og 5950 kr brutto per uke.

Send søknad og CV til dagligleder@nu.no. Søknadsfrist er søndag 9. august.

Relevante nyheter