Verveuke for Klimasøksmålet

26.09.2019 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Vi lærte fra skolestreikene at vi verver best og flest når vi verver for en politisk sak. Høstens sak er klimasøksmålet! Vi tar klimastreikernes krav om ingen nye oljelisenser til retten, og derfor burde folk bli medlem i NU!

Her følger alle tips du trenger for å få til tidenes verveuke:

Verving skal være utrolig mye mer enn å bare stå på stand på en skole og mase på folk om å bli medlem. Verving handler om å rekruttere flere til den viktigste bevegelsen i verden, ungdomsbevegelsen for å bekjempe miljøkatastrofer og klimaendringer. Bevegelsen for å redde fremtiden vår! Dette må dere huske når dere skal ut i verveuken. Verving er viktig, men skal også være gøy! Her er våre tips til å ha en strålende verveuke.

1. Start verveuken med et kick off! Arranger et lokallagsmøte med pizza og brus og ha en verveskolering. kanskje også et foredrag om klimasøksmålet. Snakk om planene for uken og gir hverandre opp! Dette skal være et prosjekt som hele lokallaget er gira på og alle i lokallaget skal føle seg trygge på å snakke om søksmålet! Dere kan be ansvarssentralist eller regsek. om å holde foredraget for dere, dersom dere vil det.

2. God planlegging skaper en god verveuke! Ring skoler et par uker i forveien og spør om dere kan ha stand. Dere kan også ha stand på andre steder enn på skoler. Les her om ulike standplasser! Når dere har ringt og avtalt: Lag et skjema (se eksempel her) med skoler hvor dere har fått standplass, legg det ut i lokallagsgruppen på facebook, og  få folk til å skrive seg på minst et sted. Lag gjerne facebook arrangement for skolebesøkene!

3. Verveuken er også en gylden anledning til å holde skoleforedrag! I år har vi oppdatert skoleforedraget til å ha klimasøksmål fokus! Det finner du her.
Problemer med å åpne linken? Send epost til miac@nu.no.

Det er ofte mye lettere å verve masse folk på stand i kantinen etter de har hørt deg snakke om klima i en time. Aldri holdt skoleforedraget før? Inviter regionssekretæren eller ansvarssentralisten din til å holde det med deg! Du kan også spørre regionssekretær om å hjelpe deg med å få booket foredrag på skoler.

4. Bestill klimasøksmål pakken! Den inneholder nye plakater (se bilde under), flyers, klistremerker og aksjons-konsepter for hvordan dere kan jobbe med klimasøksmålet lokalt. Bestill her.
Send en epost til info@nu.no dersom du vil ha annet materiell i tillegg og/eller verveblokker.

5.Få  folk med på åpent møte om klimasøksmålet! Det kan være vanskelig å få folk bort til en stand bare for å verve dem. Derfor kan du lokke dem med en underskriftskampanje for å støtte klimasøksmålet! Skriver de under kan du sende dem info om arrangement og aktiviteter dere arrangerer rundt søksmålet. Dette kan være en god måte å verve folk som kan bli aktive.

Gjør som Trondheim NU. Lag facebookarrangement i dag!

6. Bruk nettskjema når dere verver. Folk kan melde seg inn på nett. Da registeres de automatisk og de kan fortsatt skrive at du har vervet dem.
Husk generelt å få de dere verver til å  betale på stedet! De er ikke medlem om de ikke har betalt, og nesten alle har vipps.

7. Verving skal være sosialt! Skal dere på en skole langt borte? Gjør det om til en slags roadtrip. Ta med en god gjeng fra lokallaget, ta bussen eller toget sammen. Spill spill, lek leker, snakk om verving og hygg dere på turen bort. Stå sammen på stand. Ikke som en lukket gruppe, som en åpen og innbydende gjeng som elevene kan være med i om de bare melder seg inn. Dere kan ta turer på hvem som står bak standen og hvem som går rundt til folk.

8. Det kan være fint å samles etter standen, ta en kaffe og prat om hvordan det gikk og hvor herlig det var da person x meldte seg inn, og hvor vanskelig det var å krangle med klimafornekter y. Gi hverandre støtte sånn at dere er klar for neste gang. Om dere er mange som har vervet rundt omkring på ulike stands kan det være hyggelig å samles hjemme hos noen eller på kontoret og dele ulike erfaringer.

9. Verving trenger som sagt ikke bare å være å stå på stand. Dere kan arrangere filmkveld, konserter og debatter med klimasøksmål tema som dere kan invitere folk dere møter på stand til. Dere må selvfølgelig også invitere alle andre i hele byen også, også verve dem på arrangementet. Det finnes massevis av penger i lokallagsfondet som dere kan søke om hver måned for å arrangere et arrangement. Søk her i dag!

Trenger dere hjelp til arrangering? Ta kontakt med vår søksmålskoordinator på hedwiga@nu.no

Gjør som Oslo NU og arranger debatt!
Eller konsert!

Men hjelp! Jeg trenger tips til hvordan jeg overtaler noen til å bli medlem i NU! Tips nr.1: Tenkt på hvorfor du ble medlem, og bruk den erfaringen. Flere tips finner du i denne verveinstruksen.Trenger du ekstra hjelp i verveuken? Ta kontakt med din regsek eller ansvarssentralist. Eller send oss en epost på miac@nu.no

Trenger ditt lokallag ekstra hjelp i verveuken? Lurer du på noe som helst om verveuken? Send en epost til info@nu.no

Dette skal være gøy! Verv alt alltid!