fbpx

Håper på et bilfritt sentrum!

24.10.2012 av Natur og Ungdom

I dag aksjonerte Oslo Sentrum for et bilfritt sentrum innenfor ring 1. På aksjonen kom også Abdullah Alsabeehg (Ap) og Marianne Borgen (SV) for å vise sin støtte. Det ble overrakt over 2300 underskrifter til miljøbyråd Ola Elvestuen (V).

I dag skal Oslo Bystyre vedta om de ønsker at sentrum innenfor Ring 1 skal gjøres fritt for privatbilisme. Dette har Natur og Ungdom og Sentralt Ungdomsråd fokusert mye på. Før bystyremøte ble det arrangert aksjon for å vise hva de synes er det riktige valget.

– Fjerner man bilen fra sentrum, vil klimagassutslippene synke. Det vil bli bedre fremkommelighet for kollektivtrafikk, gående og syklende, og luftkvaliteten vil øke, sier Sigrid Høeg, leder i Oslo Sentrum NU.

Forslaget ble originalt fremmet av Ungdommens Bystyremøte, og er en av deres fem hovedsaker. Partiene som støtter forslaget er Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne. I Oslo Bystyre er disse i mindretall, men NU håper fortsatt at Venstre vil snu.

– De har et stort fokus på miljø, så dette er absolutt en sak de burde støtte, fortsetter Høeg

Derfor overrakk NU og SUR over 2300 underskrifter til miljøbyråd og venstrepolitiker Ola Elvestuen.

Overrekking av underskrifter til Ola Elvestuen.

Overrekking av underskrifter til Ola Elvestuen.

– Ungdommens Bystyremøte er en arena der over hundre delegater møtes for å stemme frem fem saker som skal behandles i det ordinære bystyret innen året. Disse sakene viser tydelig hva vi unge ønsker, avslutter Tina Athari, saksansvarlig i SUR.