fbpx

Ny leder og nytt fylkesstyre i Oslo Natur og Ungdom

16.01.2014 av Natur og Ungdom

Da det 49. landsmøtet til Natur og Ungdom ble avsluttet, trådte Ida Morén Strømsø på som ny leder av Oslo Natur og Ungdom. -Jeg ønsker å styrke Natur og Ungdom som en viktig politisk aktør i Oslo, og virkelig få politikerne til å føle på kroppen at ungdom krever at miljøhensyn tas, sier Strømsø. Med seg på laget får hun et fylkesstyre på seks personer.

– Oslo har kommet langt, men for at vi skal kunne kalle oss en miljøby, er det langt igjen å gå, sier den nyvalgte lederen.

Hun fortsetter: – Oslos innbyggere ønsker å ta miljøvennlige valg, men politikerne må legge til rette for dette. Det er helt på jordet at Oslo har et såpass dårlig sykkelveinett, og kollektivtransporttilbudet må til enhver tid bedres for å møte den voksende befolkningen. Det kanskje viktigste tiltaket som må skje, er byggingen av en ny sentrumstunnel for t-bane. Oslo Natur og Ungdom skal presse på for at arbeidet med denne skal starte så fort som mulig.

Strømsø har lenge vært aktiv i Natur og Ungdom, både som leder av Katta Natur og Ungdom, leder av Oslo Nord Natur og Ungdom, og det siste halvåret som fylkesstyremedlem i Oslo Natur og Ungdom.

– Jeg er utrolig beæret over å ha blitt valgt som leder av Natur og Ungdoms største fylkeslag, og jeg skal bruke den posisjonen til å på alle mulige måter kjempe for at Oslo skal kunne kalle seg en miljøby, avslutter Strømsø.
Det øvrige fylkesstyret består av:

Leder: Ida Morén Strømsø (18, fra Nordre Aker)
1. nestleder: Syvert Tuntland Kråkenes (18, fra Søndre Nordstrand)
2. nestleder: Andreas Haakonsen (20, fra Frogner)
Styremedlem: Johannes Lacasce (18, fra Vestre Aker)
Styremedlem: Stine G. Bergo (17, fra Frogner)
1. varamedlem: Balder Bryn Morsund (16, fra Grünerløkka)
2. varamedlem: Isa Shillington (15, fra Grünerløkka)