fbpx

Månedens lokallagsperson, august: Marlon Gjems Rudi

05.09.2014 av Natur og Ungdom

Hver måned vil fylkesstyret kåre "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på personer i Oslo-lokallag som har gjort seg ekstra bemerket i det siste. Den første som stikker av med kåringen er Marlon Gjems Rudi som er aktiv i både Oslo Øst og Foss NU. Les fylkesstyrets begrunnelse og intervju med Marlon her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Marlon har vært aktiv i Oslo NU gjennom flere år, og har gjennom de årene utmerket seg som en person som har stått hardt på og stilt opp på ting. I løpet av skolestarten i august har han blant annet vervet flere og deltatt på lederseminaret i NU. Vi digger deg, Marlon!

Den som blir kåret til månedens lokallagsperson får to kinobilletter og et intervju her på nettsidene til Oslo Natur og Ungdom.

Hvorfor ble du med i NU? 
Jeg gikk i niende klasse og trengte å oppleve nye miljøer og mennesker, og slo to fluer i én smekk ved å bli politisk aktiv i samme slengen. Da ble jeg kjent med masse folk, samtidig som jeg fikk lære og jobbe med noe jeg brant for.

Hvorfor er NU viktig?
I tillegg til å ha påvirkningskraft i større saker, er Natur og Ungdom også viktig fordi organisasjonen jobber med å engasjere lokalbefolkning. For mange unge kan NU også være en portal inn i den store politiske verden, slik den var for meg.

Hva er din hjertesak?
Jeg er engasjert i å redusere verdens kjøttkonsum, både fordi den i mange tilfeller er uetisk, med tanke på dyrevelferd, og fordi klimagassutslippene fra kjøttindustrien er temmelig store.

Hva er ditt største vervetips?
Uff da. Jeg synes verving er veldig skummelt, og har nok ikke så mange tips. Jeg tror det er viktig å ikke bry seg så mye: ikke ta det som en personlig fornærmelse dersom noen ikke lar seg verve. Det er ikke fordi du har rar genser eller er for lav eller er stygg på håret. Det finnes folk som ikke er interessert, uansett hvor hardt du prøver. Si “ha en fin dag” og fortsett til neste potensielle NU-medlem.

Hvilken film skal du se med de to kinobillettene dine?
Valget står mellom å se “The Grand Budapest Hotel” med kjæresten min, eller bruke begge billettene på meg selv og se “FLY 2” og “One Direction – Where We Are” på én og samme kveld. Det frister, det frister, men jeg tror nok det blir førstnevnte.

Gi oss ditt beste haiku:
bilder av griser
Kamera Napoleon
mølla kollapser