fbpx

Månedens lokallagsperson, september: Ane Volla

03.10.2014 av Natur og Ungdom

Fylkesstyret kårer hver måned "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på folk i lokallag som har gjort seg ekstra bemerket. For september er Ane Volla, leder i Katta Natur og Ungdom, kåret til månedens lokallagsperson. Les intervju med Ane og fylkesstyrets begrunnelse her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Ane har vært aktiv i Oslo NU en stund, men har i løpet av de siste månedene virkelig gjort seg bemerket. Hun tok blant annet nylig over som leder i Katta NU og har vist seg frem som svært initiativ- og kunnskapsrik. I september var hun også aktiv på Oslo NUs representantskapsmøte og representerte Oslo NU i et møte hvor vi kom med innspill til Oslo KrFs programarbeid.

Den som blir kåret til månedens lokallagsperson får to kinobilletter og et intervju her på nettsidene til Oslo Natur og Ungdom.

Hvorfor ble du med i NU?
Miljøpolitikk og klimaendringene er noe som har engasjert meg lenge, så for noen år siden fant jeg ut at NU var en organisasjon hvor jeg kunne arbeide med dette. Her kunne jeg være med på å få en bedre klimapolitikk og også møte andre på min alder som var opptatt av det samme som meg.

Hvorfor er NU viktig?
For meg er NU den organisasjonen som ikke bare fronter ungdommens krav til miljøpolitikken, men også en organisasjon som engasjerer og opplyser ungdom til å tenke på og ville gjøre noe med klima og miljø. NU er en organisasjon som lar ungdom bli engasjert og skjønne at hvis de bidrar kan de være med på å løse det største problemet verden står ovenfor.

Hva er i din hjertesak?
Akkurat nå er samferdsels- og miljøpolitikken i Oslo noe som engasjerer meg, ettersom det er kommunevalg om under ett år.

Hva er ditt største vervetips i NU?
Det å verve personer du kjenner er en fin måte å starte å verve på. Snakk med venner om deres oppfatning av Natur og Ungdom og finn ut om de har vurdert å melde seg inn. Klima og miljø er et samtaleemne som alltid er aktuelt og lett å ta opp, enten det er rundt middagsbordet eller på bussen.

Hvilken film skal du se med de to kinobillettene dine?
Fransk film skuffer aldri.