fbpx

Månedens lokallagsperson, november Hedda Larssen

01.12.2014 av Natur og Ungdom

Fylkesstyret kårer hver måned "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på folk i lokallag som har gjort seg ekstra bemerket. For måneden november er Hedda Larssen, nyvalgt leder av Elvebakken Natur og Ungdom, kåret til månedens lokallagsperson. Les intervju med Hedda og fylkesstyrets begrunnelse her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Hedda har lenge vært aktiv i lokallaget Oslo Øst. Hun gjorde seg bemerket da hun tok initiativ til å få Elvebakken NU på beina igjen. I tillegg har Hedda vært med på å arrangere en kjempeflott hyttetur for lokallagene Oslo Øst og Oslo Nord.

Den som blir kåret til månedens lokallagsperson får to kinobilletter og et intervju her på nettsidene til Oslo Natur og Ungdom.

Hvorfor ble du med i NU?
Jeg ble med i NU fordi min beste venn Isa tok meg med på et lokallagsmøte i Øst, men jeg kom tilbake fordi jeg likte det. Jeg har jo alltid vært fascinert av klimaendringene, og ble veldig glad for at jeg oppdaget NU som en måte å jobbe med viktige saker lokalt.

Hvorfor er NU viktig?
NU er viktig for å skape engasjement blant unge! Det er vi som har fremtiden i våre hender – for å referere til en annen miljøvernsorganisasjon. Natur og Ungdom behandler miljøpolitikken på en helt annen måte enn det eldre aktører kan, og det at vi er partipolitisk uavhengige gjør at vi også har mer påvirkningkraft.

Hva er din hjertesak?
Her er det litt todelt. Jeg synes kollektivt og samferdsel er viktig, spesielt i en by som Oslo. Men som vegetarianer er kanskje motstanden mot kjøttindustrien en sak som ligger meg mye nærmere, fordi jeg også er opptatt av dyrevelferd.

Hva er ditt største vervetips?
Verving synes jeg alltid er vanskelig, men jeg tror det er viktig å finne din styrke i møte med mennesker. Jeg er for eksempel ganske sjenert, og synes det er vanskelig å gå opp til folk, men når jeg har en fin samtale gående, kan jeg lese og tolke personen for å forholde meg til h*n på best mulig måte. Målet er at deres første opplevelse med NU blir positiv.

Hvilken film skal du se med de to kinobillettene dine?
Jeg lurer på om jeg skal velge å se Pitch Perfect 2 med bestevenninna eller Fury med en veldig fin gutt. (Tror det blir sistnevnte)