fbpx

Månedens lokallagsperson, januar: Sindre Mørk

02.03.2015 av Natur og Ungdom

Fylkesstyret kårer hver måned "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på folk i lokallag som har gjort seg ekstra bemerket. For måneden januar er Sindre Mørk kåret til månedens lokallagsperson. Les intervju med Sindre og fylkesstyrets begrunnelse her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Sindre har lenge vært aktiv i Oslo Vest Natur og Ungdom.Han gjorde seg godt bemerket under Natur og Ungdoms landsmøte i vinter, da han var den mest aktive på talerstolen av alle delegatene, og fikk igjennom saken karbonavgift til fordeling.

Den som blir kåret til månedens lokallagsperson får to kinobilletter og et intervju her på nettsidene til Oslo Natur og Ungdom.

1. Hvorfor ble du med i NU? 
Meldte meg inn når jeg gikk på ungdomskolen, fordi klimakampen er vår generasjons viktigste utfordring

2. Hvorfor er NU viktig?
Fordi NU aktiviserer ungdom til miljøkampen. Jeg mener likevel at grasrota bør har mer makt enn i dag, og at det må stimuleres mer til debatt her. Jeg mener også at burde gå tilbake til den systemkritiske fronten vi hadde før.

3. Hva er din hjertesak?
Karbonavgift til fordeling. Om klimakrisa skal løses må vi fase ut fossil energi. Verken SV, Rødt, Venstre eller klimavalgalliansen har en klimapolitikk som stadig gjør fossil energi dyrere på en sosialt rettferdig måte. Dermed mener jeg at de heller ikke har en strategi for å fase ut fossile brensler.

4. Hva er ditt største vervetips?
Moralisering eller skremselspropaganda fungerer dårlig, fordi folk ikke nødvendig vis blir engasjert i klimakampen på grunn av psykiske fenomener som kognitiv dissonans og allmenningens tragedie.Vi bør fremheve politikken som folk tjener på! ikke bruke statistikk, men fortellinger.

5. Hvilken film skal du se med de to kinobillettene?
Vet ikke