fbpx

Månedens lokallagsperson, april: Karin Gjørv Røraas

07.05.2015 av Natur og Ungdom

Fylkesstyret kårer hver måned "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på folk i lokallag som har gjort seg ekstra bemerket. For måneden april er Karin Gjørv Rørås kåret til månedens lokallagsperson. Les intervju med Karin og fylkesstyrets begrunnelse her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Karin er en dedikert NUer som har vært aktiv i mange år. Karin har vært en stor pådriver i å finne saker som Oslo Nord har jobbet med, blant annet å bevare Diesenjordet som grønn lunge og bedre tilrettelegging for sykkel i utbyggingen av Storokrysset.  Sistnevnte skrev Karin en uttalelse om som ble vedtatt på årsmøtet. Denne saken vant lokallaget. Karin sitter i politikkutvalget til Oslo Natur og Ungdom.

1. Hvorfor ble du med i NU?
Jeg ble med i NU etter å ha vært medlem av miljøagentene og tidligere blekkulf miljødetektiv. Min mor var leder på 80-tallet og søsteren min er aktiv. Hun tok meg med på pepperkakeaksjon og årsmøte i Oslo. Etter det fikk jeg medlemskap til jul!

2. Hvorfor er NU viktig?
NU er viktig fordi vi er de som alltid pusher. Vi jobber kun med miljø og klima, som gjør oss sterke og klare i vår sak. Alt vi gjør er det vi mener er best for klima. Man kan alltid stole på at NU er ute med banner og rop hver gang det trengs, som er litt for ofte etter min mening. Samtidig viser vi at vår generasjon er full av framtidsretta og engasjert ungdom.

3. Hva er din hjertesak?
Jeg er veldig glad i lokale saker og å kunne se forskjeller der man bor. Derfor var sykkelprioritering i Storokrysset veldig viktig for meg. Ellers er det våre kjære fjorder. Det må nok være fordi det virker som om Norge er en av de eneste landene som ikke forstår at det vi driver på med er galt og lite gjennomtenkt. Jeg blir flau på vegne av Norge. Vi som er så stolte av vår dyrebare og sjeldne natur virker som vi glemmer dette når vi snakker om gruvedrift.

4. Hva er ditt beste vervetips?
Jeg er ikke en superverver, men jeg har noen ting jeg tenker på. Det er viktig å verve med rett innstilling. Ikke overrumple folk med fakta, noe som blir feil vinkling når man snakker med noen som er litt skeptiske. Jeg liker heller å forklare omfattende hva NU står for. Er de interesserte i enkelt saker spør de som vanlig. Jeg mener også en stor del av vervingen er for å skape oppmerksomhet rundt NU og hva vi gjør. Man skal ikke kun verve for medlemstall, men også for å spre vårt budskap.

5. Hvilken film skal du se med de to kinobillettene?
Jeg har lyst til å se Chihiro og heksene