fbpx
Emilia Steenstrup
Emilia Steenstrup

Månedens lokallagsperson for mai – Emilia Steenstrup

07.06.2015 av Natur og Ungdom

Fylkesstyret kårer hver måned "månedens lokallagsperson", en kåring som gjør stas på folk i lokallag som har gjort seg ekstra bemerket. For måneden mai er Emilia Steenstrup kåret til månedens lokallagsperson. Les intervju med Emilia og fylkesstyrets begrunnelse her.

Fylkesstyrets begrunnelse: Emilia har nylig blitt aktiv i Oslo Natur og Ungdom. Som en pangstart vervet Emilia 12 stykker til Natur og Ungdom på under en måned. Emilia har politisk engasjement på flere arenaer og skal i sommer gjøre frivillig arbeid i Afrika.

1. Hvorfor ble du med i NU?
Fordi jeg, klisje nok, ønsket å gjøre en forskjell, og NU var da den perfekte organisasjon. Jeg digger at NU tørr å kreve plass i mediene, være direkte, og villige til å strekke seg så langt som til sivil ulydighet for saker de brenner for. Det trenger vi sårt om vi faktisk vil ha endringer, og ikke ta politikeres tomme ord og manglende handlinger for gitt. Så det skulle ikke mye til før jeg meldte meg inn da jeg først fikk høre om NU fra min B Kaspara.

2. Hvorfor er NU viktig?
Fordi det er så sjukt viktig at norsk ungdom engasjerer seg i klimakampen. For er det noen som kan og bør så er det oss. Norge har opp gjennom stått for enorme mengder utslipp, men likevel fordi vi inntil videre ikke har tatt ansvar som jeg personlig mener vi moralsk sett er forpliktet til å ta, er det andre som må ta konsekvensene. Selv tilbrakte jeg akkurat noen uker i Tanzania, et godt eksempel på hvordan andre allerede kjenner på bismaken av vårt brutale forbruk og utslipp. Masaiene (urfolk) klarer ikke lengre gro og lage tilstrekkelig med mat, barn må grave etter levebrød i monstersøppeldynger hver dag, og gatene er fulle av råttent avfall hvorhen man går, noe som har generert uutholdelig stank. Situasjonen i Tanzania, eller for så vidt noen andre land, vil ikke bli bedre om vi sitter passive på sidelinja og ser på. Derfor er NU så utrolig viktig, fordi de allerede har gjort en fantastisk jobb i klimakampen, er en råtøff organisasjon som krever innflytelse og tørr å stille tøffe krav, og fordi vi fremover vil trenge ungdommelig engasjement aktivt om vi skal klare å rydde opp i denne katastrofen vi har påbrakt oss selv.

3. Hva er din hjertesak?
Hmm, det er vanskelig å bare sette fingeren på én ting. Først og fremst har jeg faktisk fått en veldig sterk emosjonell tilknyting til Førdefjorden. Tross at jeg aldri har vært der og var overbevist om at Førde lå i Nordland frem til årskonferansen, visste jeg ikke at det var mulig å utvikle så sterke følelser for en fjord. I tillegg tror jeg lite provoserer meg mer enn en mulig utbygging av E18. Sist men ikke minst brenner jeg for urbant landbruk, selv om jeg tviler på at NU har vedtekter på dette området. Men igjen, jeg trodde lenge jeg skulle på sommerleir i Nord-Norge, så det kan godt være jeg bare ikke har fått det med meg.

4. Hva er ditt største vervetips?
Snakk fra hjertet. Vis at dette er noe du selv engasjerer deg for, og prøv å gjøre det så personlig som mulig, da tror jeg budskapet vil gripe enhver i hjerterota. Folk digger virkelig å snakke om seg selv, så prøv å vinkle det til noen relaterbart og nært, og fortell hvorfor det er viktig at akkurat de blir med! Glem heller aldri å smile! Da tror jeg hver og én vil bli interessert.

5. Hvilken film skal du se med de to kinobillettene?
Må ærlig innrømme at jeg ikke har noen anelse hva som går på kino for tiden, men det lander nok trolig på en chickflick eller en thriller. Som det alltid gjør.