fbpx

Moss og omegn Natur og Ungdom med bolleaksjon på jernbanestasjonen

14.02.2014 av Natur og Ungdom

På selveste valentinsdagen på fredag hadde Moss Natur og Ungdom bolleaksjon på jernbanestasjonen. Det er en aksjon de pleier å gjennomføre hvert eneste år, for å belønne pendlere som velger tog framfor bil, og dermed bidrar til å kutte klimagassutslipp.

«Natur og Ungdom er kanskje kjent for å være litt sinte, men vi i Moss Natur og Ungdom mener det også er viktig å belønne hvis det er noe vi mener er bra», sier Mina Vinje. I leserinnlegget hun hadde på trykk i Moss avis i forkant av fredagens bolleaksjon, nevner hun flere gode grunner til å velge tog framfor bil:

– Hvis du kjører bil, belaster du miljøet seks ganger mer enn om du tar tog. (Kommer an på hvordan bil du kjører)

– Hvis du pendler til og fra Oslo, kan du slippe ut 3,5 tonn mindre klimagasser på ett år om du tar toget framfor bilen.

– Du kan slippe 203 timer i trafikken og spare 82 582 kr i bompenger og drivstoff.

– Hvis alle som hadde tatt toget til og fra Oslo hadde kjørt bil i stedet for, hadde det tilsvart en saktegående bilkø fra Trondheim til Oslo, ifølge NSB. Denne køen hadde tilsvart et klimautslipp på 220 tonn i døgnet.

Vi trenger flere til å gå over fra å være bilkjørere til å bli togpassasjerer. Dette setter Moss Natur og Ungdom fokus på med sin årlige bolleaksjon, samtidig som de belønner de som allerede benytter seg av toget.