fbpx

– Våkn opp fra tornerosesøvnen, Aspaker!

03.03.2014 av Natur og Ungdom

I dag inntok Kystaksjonen hovedstaden for å kreve at fiskeriressursene tilhører felleskapet og sikring av framtidig kystfiske. Natur og Ungdom var blant appellantene.

I dag inntok Kystaksjonen hovedstaden for å kreve at fiskeriressursene tilhører felleskapet og sikring av framtidig kystfiske. Et charterfly med finnmarkinger var møtt opp sammen med miljøbevegelse og flere hundre aksjonister i håp om å vekke politikerne fra tornerosesøvnen. Appeller og kulturelle innslag fylte den fullstappede Eidsvolls plass i ettermiddag. Leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre var én av appellantene på markeringen utenfor Stortinget for å tale ungdommens stemme.

Kjære alle sammen, mitt navn er Arnstein Vestre og jeg er noe så sjeldent som en sunnmøring som jobber for å bevare fiskeriene i Nord-Norge. Da Natur og Ungdom fikk vite at dette opprøret var i gang, var vi ikke i tvil om at vi måtte hive oss med. Natur og Ungdom ønsker et samfunn bygget på fornybare ressurser som kan drives på en måte som kommer miljøet og naturen til gode. Det bærekraftige kystbaserte fisket er et kjempegodt eksempel på det, og derfor er vi med i kampen mot kvote-ran og nedleggelse av fiskebruk, startet Arnstein Vestre i sin appell. 

– Som ungdom, vil jeg si noen ord om hvordan dette også er et ran av ungdom og ungdommens fremtid. Dette er ran av muligheten til å leve et liv langs kysten, oppleve fiskeryrket og livet langs kysten. Det kan vi ikke godta! Det er ikke bare arbeidsplassene til fiskerne som står i fare, men også alle de arbeidsplassene som er avhengige av fisket for å eksistere. Arbeidsplasser 

– Om regjeringa ikke har politisk mot eller vilje til å forsvare lokalsamfunnene i nord, så er det et knefall for trålerpampene og en marsjordre i helt feil retning i norsk fiskeripolitikk. Da er det viktig at vi står opp for ressursene som vi skal leve av i framtida, sa Vestre. 

– For noen uker siden besøkte Statsminister Erna Solberg konferansen Arctic Frontiers i Tromsø, hvor tema var framtida i Nord. Hun sa ”Den viktigste ressursen i nord, det er folket!” Jeg er så jævlig lei av tomt politikerpjatt. Om Erna virkelig mener det hun sier, så må hun lytte til oss nå. Stopp ranet av Nord-Norges framtid, la kvotene bli liggende på kaia, avsluttet Vestre.

Se bildene fra aksjonen her.