fbpx
Ingrid Skjoldvær ble 8. januar 2017 gjenvalgt som leder i Natur og Ungdom.
Ingrid Skjoldvær ble 8. januar 2017 gjenvalgt som leder i Natur og Ungdom.

Gjenvalgt Natur og Ungdom-leder: – Det fins ikke noe kompromiss for Lofoten, Vesterålen og Senja og framtida vår!

08.01.2017 av Natur og Ungdom

Ingrid Skjoldvær er gjenvalgt som leder i et år der Natur og Ungdom fyller 50 år, og gjør seg klar til å vinne kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle.

Natur og Ungdoms landsmøte gjenvalgte i dag Ingrid Skjoldvær til leder for organisasjonen i 2017. Ingrid (23) kommer fra Sortland i Vesterålen, og har vært leder i 2016. Hun skal nå lede organisasjonen inn i et år der Natur og Ungdom fyller 50 år, og gjør seg klar til å vinne kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle i året som kommer.

– Natur og Ungdom fyller 50, og har vunnet mange slag for miljøet oppigjennom åra. Men vi har ennå en stor jobb å gjøre. Politikerne prater med flotte ord om klima, men sluntrer unna ansvaret for å gi oss som er unge en levelig framtid. I 2017 må miljøet settes på dagsorden. Natur og Ungdom skal saksøke staten for oljeboring i Arktis, stanse en ny rullebane på Gardermoen og hindre gruvemafiaen å dumpe giftig gruveslam i de verdifulle fjordene våre, sier Ingrid Skjoldvær

Debatten om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har blusset opp igjen og blir en aktuell sak i årets valgkamp. Arbeiderpartiet er splittet i saken, og skal ta stilling på til spørsmålet på landsmøtet sitt i april. De siste dagene har det blitt snakket om et kompromiss hvor bare deler av områdene blir åpnet. Dette reagerer den nyvalgte Natur og Ungdom-lederen på:

– Det fins ikke noe kompromiss for framtida vår! Dette er våre mest verdifulle og sårbare havområder, og gir oss tusener av fornybare arbeidsplasser i fiskeri og reiseliv. Etter 15 år med kunnskapsinnhenting tilsier alle miljøfaglige råd at olja i disse områdene må bli i bakken. Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet må droppe oljeskylappene og gi oss et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle!

Landsmøtet gjenvalgte Gaute Eiterjord (21) fra Stavanger som 1. nestleder og Magnus Storvoll Strømseth (21) fra Tromsø som 2. nestleder.

Det øvrige sentralstyret

Fra høyre til venster: Tina Andersen Vågenes (21) fra Bergen, Torgeir Vestre (21) fra Ålesund, Syvert Tuntland Kråkenes (21) fra Oslo, Einar Helland Berger fra Skedsmokorset (21), Natalie Ekroll (21) fra Oslo, Therese Hugstmyr Woie (19) fra Tromsø, Mari Gjerdåker (23) fra Oslo, Sara Andersen Vågenes (21) fra Bergen, Vilde Gjerde Lied (21) fra Liabygda, Nora Kok (20) fra Kongsvinger, Torkel Salvesen Lie fra Bergen (20) og My Anine Wilhelmsen (19) fra Moss.