fbpx

Varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er på horisonten!

19.04.2018 av Natur og Ungdom

Et varig vern av Lofoten Vesterålen og Senja fra oljeboring er på horisonten! Over halvparten av Arbeiderpartiets fylkeslag står nå på vår side i kampen mot oljeboring i LoVeSe, og Unge Høyres programkomite vil endre partiets politikk på saken.

I januar kom det frem fra Regjeringen at Lofoten Vesterålen og Senja blir vernet fra oljeboring ut denne stortingsperioden også. Det er absolutt noe å feire, men det betyr ikke at kampen er over! Det er på tide å få et varig vern på et av Norges viktigste og mest sårbare havområder.

I miljøbevegelsen og AUF har det lenge vært et fokus på å få snudd Arbeiderpartiet på denne saken, fordi da vil det ikke lenger være mulig å få flertall på stortinget for å åpne opp for oljeboring. Dette er noe som vi har prøvd å jobbe med i mange år, men nå er det endelig noe som skjer. I løpet av våren har nesten alle de 18 fylkeslagene i AP hatt sine årsmøter, og det er nå 12 av dem som har vedtak mot å åpne for oljeboring. Dette betyr at det er fullt mulig å få et Arbeiderparti som er mot olje i LoVeSe til neste landsmøte!

I tillegg er det framgang i miljøpolitikken på høyresiden også! Unge Høyres programkomité har lagt fram et forslag som vil at partiet skal gå for vern av Lofoten Vesterålen og Senja, noe de skal behandle på landsmøtet sitt i slutten av juni. Dette viser at ungdom fra hele det politiske spekteret ser viktigheten av denne saken, og tar miljøfaglige råd og flertallet av den norske befolkning på alvor!