fbpx

Meld deg på breseminar!

16.08.2018 av Simon Balsnes

[FULLT]

Har du hørt at isen smelter, men aldri sett en isbre? Vil du forstå mer om hvorfor isbreene i Norge er så sinnsykt viktige for klimaet og naturmangfoldet? Meld deg på breseminar på Jostedalsbreen - det feteste seminaret i 2018!

SEMINARET ER NÅ FULLTEGNET, DET ER FORTSATT MULIG Å MELDE SEG PÅ OG DERMED STÅ PÅ VENTELISTE, MEN DET ER IKKE SIKKERT AT DU FÅR PLASS

20.-23. september arrangerer Sogn og Fjordane Natur og Ungdom seminar på Norsk Bremuseum i Fjærland og på Flatbreen, en sidebre til Jostedalsbreen. Vi skal lære om klima, istider, isbre og innvirkning på naturen. Hva skjer egentlig med breene i Norge? Hvordan var de før i tiden og hvorfor skal man egentlig bry seg om noen store klumper med is? Kom på seminaret og få svar!

På seminaret skal vi først sove en natt på Bøyum Camping i Fjærland, få undervisning og omvisning på Norsk Bremuseum før vi går til Flatbreen, vandrer på breen og sover to netter på Flatbrehytta.

Meld deg på seminaret her

Fysisk form:
For å delta på dette seminaret må du være i god nok fysisk form til å kunne bære en sekk på over 10  kilo og gå ca. 1000 høydemeter på en dag. De fleste klarer dette fint. Utenom etappene opp og ned til Flatbrehytta kommer ikke opplegget til å være strengt fysisk krevende. Turen opp til breen tar ca. 2. – 3. timer. Du kan se kart over etappen her.

Mat:
Det blir servert mat på seminaret. Meld fra i påmeldingsskjemaet om du har spesielle matbehov.

Guiding:
Vi har innleid profesjonell brefører til seminaret. Hele opplegget kommer til å foregå under trygge rammer. Du får låne breutstyr på seminaret.

Vær:
Dersom været er for dårlig for å vandre på breen vil det bli gjennomført et alternativt opplegg, enten i Fjærland eller på Flatbrehytta.

Rus:
Som alle Natur og Ungdoms arrangementer er også dette seminaret rusfritt. Bruk av rusmidler vil føre til hjemsending for egen regning.

Pris:
Seminaret koster 350 kroner og inkluderer alt av reise, kost, losji, lån av utstyr, sertifisert brefører, undervisning og inngang på museét. I utgangspunktet må du legge ut for reise og senere få refundert. Ta kontakt med regionssekretær Alva på alvaf@nu.no hvis du har problemer med å dekke dette.

Påmeldingsfrist: 14. september 2018. Seminaret er fra 20. september – 23. september 2018.

Meld deg på seminaret her

Foreløpig program:
Reise og deltakelse på seminaret kvalifiserer til politisk fravær
Torsdag 20. september:               Ankomst Fjærland, innsjekk, orientering, bli kjent og vandring på museet.

Fredag 21. september:                  Vi kjøres inn til Supphella og går opp til Flatbrehytta. Vi ser på breen og har litt undervisning på hytta.

Lørdag 22. september:                 Brevandring, undervisning, sosialt og hyttekos på Flatbrehytta.

Søndag 23. september:                Vi går ned igjen til Supphella og kjører til Fjærland. Deltakerne tar bussen hjem.

Pakkeliste:

Sovepose (vi skal sove i hytte, men trenger sovepose)
To sett med ullundertøy (et sett til å gå med, og et i reserve)
Et par tjukk ullgensere/fleecegensere
Vanntett bukse og jakke (kan være skall- eller regnklær)
Gamasjer hvis du har
Fjellsko, med så stiv såle som mulig
Gode solbriller som dekker ordentlig rundt øynene, gjerne to par hvis du har
Lue, hansker/votter og buff/skjerf
To par gode ullsokker (minst)
En liten notatbok og skrivesaker
En stor dagstursekk eller flerdagerstursekk
Matboks eller tallerkensett
Kniv og bestikk til å spise med
Drikkeflaske. Du må ha nok flasker til minst en liter med vann. Brusflasker funker fint, evt. termos i tillegg.
Førstehjelpssett
Tannkrem og tannkost

Isbreer er skitne av stein, grus, jord og leire. Klær som man buker på bre blir ofte skitne, så tenk på det før du tar med den nyeste og fineste jakka.

Lurer du på noe mer? Ta kontakt med Alva Førsund (alvaf@nu.no eller 47249804) eller Thor Due (thord@nu.no eller 95448116).

Flatbreen hvor seminaret skal være FOTO: Sigurd Gautun/Natur og Ungdom