fbpx

Ny regjering, gammeldags politikk

22.01.2019 av Jørgen Næss Karlsen

Tirsdag 22.01 ble den nye regjeringen presentert på slottet. De ble møtt med rop fra oppmøtte: "Norsk olje koker kloden, la olja ligge!"

Tirsdag 22.01 ble den nye regjeringen presentert på slottet. De ble møtt med rop fra oppmøtte: «Norsk olje koker kloden, la olja ligge!»
Akjonister fra Natur og Ungdom var til stede for å markere at selv med både Venstre og KrF i regjering blir det gjort alt for lite med vår tids største utfordring, nemlig miljø- og klimaproblemene.

-Selv med påståtte miljøpartier som Venstre og KrF gjør regjeringen ikke i nærheten av nok for klima og miljø. Når de i tillegg deler ut rekordmange nye oljelisenser viser det at regjeringen gjør ingenting for å forsøke å redde klima og miljø – sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom
Foto: Eirin Torgersen /Natur og Undom

I forrige uke delte olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg ut rekordmange 83 nye lisenser for olje og gass. Norsk olje og gass i utlandet står for 10 ganger så høye utslipp av klimagasser som Norge sine egne utslipp.

-Vi er verdens syvende største eksportør av klimaendringer. Klimapanelets nyeste rapport viser at hvis vi skal nå 1,5 graders målet må vi handle nå. At regjeringen velger å gi full gass for mer klimagassutslipp fra norsk olje og gass viser at regjeringens petroleumspolitikk er helt virkelighetsfjern – fortsetter Eiterjord