fbpx

Bli med på tidenes vardebrenning!

12.02.2019 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

9. mars skjer det vardebrenninger over hele landet, og vi vil at nettopp ditt lokallag blir med på tidenes signal om at AP må snu og stå for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Før i tida ble varder tent på fjelltopper særlig langs kysten for å varsle fare og ufred.

Natur og Ungdom og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua. For tiende år på rad inviterer vi til tidenes vardebrenning med mål om over 100 vardebrenninger i hele Norge!

Denne gangen tenner vi varder for å sende et klart signal til Arbeiderpartiet om at det er på tide at de skrinlegger planene om oljeboring og går inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Vi inviterer alle lokallag og andre som ønsker til å arrangere vardebrenning til å bli med lørdag 9. mars. Still opp på en eksisterende vardebrenning der du bor, eller arranger en egen! Registrer deltakelse til oss om dere ønsker å arrangere vardebrenning på deres sted/by.

Vi gleder oss til å se flammene tennes og varselet sendes ut over hele landet. Et varsel om at Lofoten, Vesterålen og Senja skal forbli oljefritt – for alltid.

Trykk «skal» og inviter folk på facebook arrangementet!

Meld inn ditt arrangement
Meld opp din/deres lokale vardebrenning her.
For mer informasjon og hjelp til å organisere vardebrenning, ta kontakt med Mia på miac@nu.no.

Aldri arrangert vardebrenning før?
Å arrangere vardebrenning kan være rimelig enkelt og kan organiseres etter ønsker og kapasitet. Her finner du en enkel oppskrift på hvordan du gjør det!Husk å ta bilder!
Ta bilder fra arrangementene og tagg på sosiale medier med @naturogungdom + hashtagene: #levehavet#oljefritt#lovese#vardebrenning


Symbolsk vardebrenning
Har du ikke mulighet til å bli med på en av vardebrenningene? – Lag en symbolsk vardebrenning der du er!

Organisasjoner som er med på vardebrenning
Følgende organisasjoner og partier er med på å arrangere vardebrenning over hele landet:

  • Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
  • Natur og Ungdom
  • Naturvernforbundet
  • AUF

Oversikt over planlagte vardebrenninger:
Informasjon kommer.