fbpx
Slik så det ut da Natur og Ungdom aksjonerte utenfor Arbeiderpartiets landsmøte i 2017.

Lofoten, Vesterålen og Senja: Veien mot seieren

05.02.2019 av Natur og Ungdom

Fram mot Arbeiderpartiets landsmøte i april må vi være synlige over hele landet med vårt krav om et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er de eneste av de totalt ni partiene på Stortinget som ønsker oljeboring i de sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Flere og flere fylkeslag i Arbeiderpartiet har nå snudd i saken, og støtter miljøbevegelsens krav om å la olja ligge. Vi i Natur og Ungdom har stor tro på at Arbeiderpartiet på sitt landsmøte 4.-7. april kan gå inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, men for å dra seieren i land, trenger vi at presset holdes oppe i hele landet frem mot landsmøtet. Her er tre ting du kan gjøre for å bidra:

  • Meld deg på Årskonferansen! Natur og Ungdom arrangerer årskonferanse i Oslo 5.-7. april, med mulighet til å lære mer om denne saken og andre miljøsaker, og ikke minst mulighet til å være med og aksjonere utenfor Arbeiderpartiets landsmøte. Sammen med Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja arrangerer vi stor folkefest utenfor landsmøtet, med konserter fra ISÁK, Moddi og Jon Olav!
  • Ha en vardebrenning der du bor! Før i tida ble varder tent, særlig på fjelltopper langs kysten, for å varsle om fare. For tiende år på rad arrangeres vardebrenning for å varsle om farene som oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil utgjøre for klima, natur, fisk, fugl, turisme, folk og arbeidsplasser i Nord-Norge. Registrer ditt lokale vardebrenning-arrangement, brenn et bål og vis at olja må bli liggende! Klarer vi minst 100 varder over hele Norge?
  • Vis politisk motstand der du bor! Delegatene som skal stemme på Arbeiderpartiets landsmøte kommer fra hele landet, så det er viktig å være synlige med vårt budskap overalt. Ha en aksjon, skriv et leserinnlegg, møt AUF eller AP der du bor, eller finn på noe helt annet som du tror vil hjelpe. Du finner alt du trenger å vite på NU.no/oljebanken, og om du lurer på noe mer, kan du alltids kontakte Mia Chamberlain som leder Natur og Ungdoms arbeid med Lofoten, Vesterålen og Senja, på miac@nu.no.