fbpx

Verveuken 2019. Tips & tricks!

18.02.2019 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Hjelp! Det er verveuke! Frykt ikke! Her kan du finne alt du trenger til en herlig, vellykket og ikke minst gøy verveuke:

Verving skal være utrolig mye mer enn å bare stå på stand på en skole og mase på folk om å bli medlem. Verving handler om å rekruttere flere til den viktigste bevegelsen i verden, ungdomsbevegelsen for å bekjempe miljøkatastrofer og klimaendringer. Bevegelsen for å redde fremtiden vår! Dette må dere huske når dere skal ut i verveuken. Verving er viktig, men skal også være gøy! Her er våre tips til å ha en strålende verveuke.

  1. Start verveuken med et kick off! Arranger et lokallagsmøte med pizza og brus og ha en verveskolering. Snakk om planene for uken og gir hverandre opp! Dette skal være et prosjekt som hele lokallaget er gira på!

2. God planlegging skaper en god verveuke! Ring skoler et par uker i forveien og spør om dere kan ha stand. Dere kan også ha stand på andre steder enn på skoler. Les her om ulike standplasser! Når dere har ringt og avtalt: Lag et skjema (se eksempel her) med skoler hvor dere har fått standplass, legg det ut i lokallagsgruppen på facebook, og  få folk til å skrive seg på minst et sted. Lag gjerne facebook arrangement for skolebesøkene!

3. Verveuken er også en gylden anledning til å holde skoleforedrag! Det er ofte mye lettere å verve masse folk på stand i kantinen etter de har hørt deg snakke om klima i en time. Aldri holdt skoleforedraget før? Inviter regionssekretæren eller ansvarssentralisten din til å holde det med deg! Du kan også spørre regionssekretær om å hjelpe deg med å få booket foredrag på skoler. Har du ikke tilgang til det originale skoleforedrget? Send epost til miac@nu.no. Her finner du skoleforedraget med praktiske aktiviteter og som kan tilpasses til ulike yrkesfag.

4. Bestill vervepakken med vervepremier på stand! Da kan de dere verver få vervepremier. Slik fungerer det: Hvis du verver Kari, og Kari verver en av vennene sine, får Kari et handlenett som du har på standen. Om Kari verver to venner får hun en T-skjorte, om Kari verver tre, får hun en genser. Det blir snøballeffekt på stand, og du slipper å gjøre alt arbeidet. (NB! De Kari verver må betale på stedet.) Send epost til info@nu.no for å bestille vervepakke
*Husk generelt å få de dere verver til å  betale på stedet! De er ikke medlem om de ikke har betalt, og nesten alle har vipps.

5.Få  folk med på skolestreik! Det kan være vanskelig å få folk bort til en stand bare for å verve dem. Derfor kan du lokke dem med en underskriftskampanje for å bli med på klimastreik! Skriver de under kan du sende dem info om skolestreiken som skjer lokalt 22.mars. Dette kan være en god måte å verve folk som kan bli aktive.

6. Skjer det ikke en skolestreik? Eller brenner du for LoVeSe? Få dem til å skrive under på postkort til Arbeiderparti delegater, for å si at de støtter at delegaten stemmer for et oljefritt LoVeSe! Postkort kan bestilles her.

7. Verving skal være sosialt! Skal dere på en skole langt borte? Gjør det om til en slags roadtrip. Ta med en god gjeng fra lokallaget, ta bussen eller toget sammen. Spill spill, lek leker, snakk om verving og hygg dere på turen bort. Stå sammen på stand. Ikke som en lukket gruppe, som en åpen og innbydende gjeng som elevene kan være med i om de bare melder seg inn. Dere kan ta turer på hvem som står bak standen og hvem som går rundt til folk.

8. Etterpå kan dere ha et bannerdropp eller en annen liten aksjon utenfor skolen, eller et åpent møte, som dere inviterer de dere har vervet til. Der er det lurt å kjøpe inn pizza, og reklamere med gratis mat. Gi dem nummeret ditt sånn at de kan ringe om de ikke finner frem. Inviter dem med i lokallagsgruppen på facebook. Dere kan også bruke anledningen til å invitere med venner dere synes burde bli medlem. Ha et enkelt foredrag om hva NU er, hva vi driver med og ha en sofadebatt (pizza vs. taco) eller andre gøye aktiviteter som gjør at dere blir kjent.

9. Det kan være fint å samles etter standen, ta en kaffe og prat om hvordan det gikk og hvor herlig det var da person x meldte seg inn, og hvor vanskelig det var å krangle med klimafornekter y. Gi hverandre støtte sånn at dere er klar for neste gang. Om dere er mange som har vervet rundt omkring på ulike stands kan det være hyggelig å samles hjemme hos noen eller på kontoret og dele ulike erfaringer.

10. Verving trenger som sagt ikke bare å være å stå på stand. Dere kan arrangere filmkveld, konserter og debatter som dere kan invitere folk dere møter på stand til. Dere må selvfølgelig også invitere alle andre i hele byen også, også verve dem på arrangementet.

Men hjelp! Jeg trenger tips til hvordan jeg overtaler noen til å bli medlem i NU! Tips nr.1: Tenkt på hvorfor du ble medlem, og bruk den erfaringen. Flere tips finner du i denne verveinstruksen.Trenger du ekstra hjelp i verveuken? Ta kontakt med din regsek eller ansvars ss. eller send oss en epost på verving@nu.nok

Trenger ditt lokallag ekstra hjelp i verveuken? Lurer du på noe som helst om verveuken? Send en epost til verving@nu.no.

Dette skal være gøy! Verv alt alltid!