fbpx

Regjeringen deler ut nye oljelisenser, samtidig som massiv klimastreik

14.03.2019 av Jørgen Næss Karlsen

Regjeringen lyste i dag ut 90 oljeblokker i TFO 2019. Samtidig skolestreika flere tusen elever i Bergen mot regjeringas manglende klimapolitikk. Tomme ord og løfter er ikke nok, vi krever handling!

I dag foreslo regjeringen å åpne opp 90 nye blokker til oljenæringen, hvorav 48 blokker er i Barentshavet. Det skjer samtidig som at tusenvis av skoleelever streiker skolen for klimaet i Bergen. Over 10 000 elever i alle landets fylker gjør seg klar for klimastreik 22. mars. Kravet fra de streikende er ingen ny oljeleting. Natur og Ungdom, som står bak streikene, er rasende.

  • Vi må kutte utslipp, og vi må gjøre det nå. Men i stedet bidrar regjeringen til å drastisk forverre klimakrisen. I dag har tusenvis av unge i Bergen streiket mot regjeringens elendige klimapolitikk, og dette er regjeringens svar? – sier Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom
  • Denne regjeringen bidrar til å sabotere framtida til dagens unge, og vi kan ikke gjøre noe annet enn å være rasende. Det er på tide at politikerne leser seg opp på klimaforskningen og tar ungdoms fremtid på alvor, sier Eiterjord

Regjeringsmedlemmer sier til NTB at de vil invitere klimastreikende ungdom til et “klimatoppmøte”. Men de streikende ungdommene er ikke særlig interessert.

  • Regjeringens klimatiltak er mye prat og lite handling. Samme dag som de inviterer til “klimatoppmøte” for ungdommer, saboterer de klimamålene. Regjeringa er verken interessert i utslippskutt eller å lytte til ungdommen, og da tviler jeg på at et slikt møte ville hatt noe for seg, sier Eiterjord.

Neste fredag er det nasjonal skolestreik over 40 steder i Norge. Natur og Ungdom forventer over 10.000 elever kommer til å streike over hele landet. Klimastreikene i Bergen i dag og over hele landet neste uke er en del av over tusen klimastreiker over hele verden. Etter svenske Greta Thunberg streiket foran Riksdagen i forkant av valget har klimastreiker spredt seg over hele verden.