fbpx
Aksjon mot utvidelse av rullebanen på Oslo Lufthavn, april 2018.
Aksjon mot utvidelse av rullebanen på Oslo Lufthavn, april 2018.

Ressursbanken for Tredje rullebane, fly og reisevaner

21.05.2019 av Morten Hansen

Endelig er den her! Ressursbanken for deg som vil jobbe med Tredje rullebane på Gardermoen, reisevaner og flytrafikk er tilgjengelig nå!

Her finner du en beskrivelse av de forskjellige delene av ressursbanken og hvordan du bruker dem. Du finner også dokumentene og linker til delene.

Leserinnleggmalen:

Vil du skrive til pressa om reisevaner, men vil ha et godt utgangspunkt å starte fra? Da er denne malen for deg! Last den ned fra lista til høyre og fyll inn det du vil. Malen fungerer fint nesten uten endringer, men du kan selvfølgelig gjøre så mange endringer du bare orker! Har du andre tips, finere, mer personlige bilder eller annet er det bare å fikse i vei.

Malen finner du her

Fakta- og argumentasjonsarket:

Lyst til å sette deg inn i tredje rullenbane-saken? Trenger du et kjapt og sterkt argument å slenge i bordet hos en slapp lokalpolitiker? Føler du at du har kontroll på argumenter, men sleipe meningsmotstandere tror ikke på dem uten kilder? Da har du kommet til rett sted! Last ned dokumentet fra «last ned» fanen som er på siden av saken.

Sammendraget finner du her

Delebilder og grafikk:

Har du eller lokallaget lyst til å fronte Tredje rullebane, reisevaner og flytrafikk på sosiale medier? Vil du arrangere en plakataksjon eller dele ut flyers? Du finner alt du trenger her!

Grafikk og bruksanvisning finner du her

Aksjonskonsepter og slagord:

Gira på å ha en kreativ aksjon der dere setter fokus på reisevaner eller rullebaner? Her finner du noen idéer å bygge videre på til både måter å aksjonere på og slagord å rope eller ha på et banner.

Aksjonskonseptene og slagordene finner du her