fbpx

Vi anker klimasøksmålet! Arrangementer og aksjon i den forbindelse

24.02.2020 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Vi anker klimasøksmålet! Men vi får ikke vite før april om og når vi kommer opp til Høyesterett. Derfor må vi holde presset oppe i mellomtiden. Her er tips til arrangementer man kan ha i forbindelse med at klimasøksmålet ankes til Høyesterett, og hvordan man skal gjennomføre de. Dette er bare tips så hvis du har noen egne kule ideer er det lov.

Vi anker søksmålet! Men vi får ikke vite før i april om og når saken kommer til Høyesterett! Derfor må vi holdet presset oppe i mellomtiden. Her er tips til arrangementer man kan ha i forbindelse med at klimasøksmålet ankes til Høyesterett, og hvordan man skal gjennomføre de. Dette er bare tips så hvis du har noen egne kule ideer er det lov.

Temakveld
Arrangere en temakveld hvor noen snakker om søksmålet. Man kan snakke om dommene som har kommet og hvorfor vi anker. Dette er en fin måte å lære mer om saken på. Det er også bra å kombinere denne aksjonen med av de andre. Man kan først se på et foredrag for å så gå ut for å ha et bannerdropp.
Du trenger: en til å holde foredraget (f.eks. en i lokallaget som setter seg inn i saken, eller du kan sende epost til olje@nu.no, så kan noen fra sentralstyret komme), et rom å være i, en projektor og kanskje litt snacks.

Det går også ann å holde dette som et offentlig arrangement for andre enn bare lokallaget på kulturhuset, biblioteket, en kafe eller et annet kult lokale! Om dere vil holde et oppdatert foredrag selv kan dere laste ned et her:

Sentralstyremedlem, Thor Due som holder foredrag om Klimasøksmål.

Offentlig arrangement
Man kan, som nevnt, leie et kult lokale i sentrum og arrangere debattkveld om søksmålet, konsert for søksmålet, byttekveld for søksmålet osv. Man kan invitere kule gjester og mobilisere flere folk i byen til å komme. Da sprer man budskapet om søksmålet og sørger for at det skjer noe over hele Norge tilknyttet søksmålet, ikke bare i Oslo. Trenger du tips til folk å invitere til debatt? Send en epost til olje@nu.no

Bannerdropp
Lag et kult banner og heng det opp et sted, ta kule bilder og kom i lokalpressa. 
Du trenger: et stort tøystykke, maling, tau. Banneret blir ofte finest hvis du skriver budskapet i word og bruker en projektor til å skrive budskapet på banneret. 
Man kan for eksempel skrive: “Vi anker klimasøksmålet! Krev din rett til et levelig miljø”, “Vi saksøker staten” eller “Vi tar skolestreikernes krav til retten!”.
Skriv gjerne en pressemelding til avisen om at dere har bannerdropp. Trenger dere hjelp til dette? Send en epost til olje@nu.no.

Bergen NU har bannerdropp i sammenheng med Klimasøksmål i lagmannsretten
Bannerdropp i Bodø i forbindelse med striek 22.mars 2019