fbpx

Natur og Ungdom og korona

12.03.2020 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Koronaviruset rammer hele Norge og organisajonslivet er intet unntak. Natur og Ungdom er en viktig del av hverdagen til mange lokallagsmedlemmer og lokallags- og fylkesstyrer over hele landet. Derfor oppsummerer vi våre tiltak og råd til medlemmer og lokallag fremover. NB! Disse kan endres etterhvert som det kommer nye tiltak og informasjon fra regjeringen og Folkehelseinstituttet.

Nasjonale arrangementer

  • KlimaX- skolestreikernes vårsamling blir avlyst ettersom arrangementet bryter med nåværende regelverk. Det er ikke forsvarlig å samle mange mennesker fra hele landet på en skole.
  • Aktivistkurs denne våren blir også avlyst. Selv om størrelsen på disse kursene kan være forsvarlige, vil reise til kursene påføre en unødig økt smittefare for våre medlemmer og samfunnet.

Lokal aktivitet

Selv om korona herjer, slutter ikke Natur og Ungdom sine lokallag å være viktige. Klimakampen er fortsatt en utrolig viktig sak, men vi må være lure, kreative og solidariske i måten vi kjemper kampen på nå. Samlinger på få personer, så lenge ingen er i karantene eller verre, er fremdeles lov, men møter kan gjerne skje over nett om mulig. Vi oppfordrer likevel ikke til å legge lokallaget helt dødt i denne perioden, og vi vil de kommende ukene komme med forslag til aktiviteter som er mulige å gjennomføre tross situasjonen. Nettaktivisme blir mer aktuelt fremover, og vi kommer til å tipse om flere spenstige måter å skape oppmerksomhet på uten å øke smittefaren. I tillegg vil vi produsere videoer og annet innhold om sakene Natur og Ungdom jobber med for tiden som lokallag kan følge med på og dele videre.
Dersom dere vil ha lokallagsmøte: husk å følge med på kommunens råd om forsamlinger og reise, og ha god håndhygiene og begrens fysisk kontakt på eventuelle møter.

Lurer dere på noe? Ta kontakt med din regionssekretær eller ansvarssentralist, eller send en epost til johannek@nu.no eller theresew@nu.no.

Verveuke

I disse tider er det mye annet som er uhyre viktig, og det tar vi på alvor. Men vi har tro på at myndighetene finner gode løsninger, og at reglene som er iverksatt i Norge nå er gode tiltak for at flere ikke blir smittet. Det er forsatt en klimakrise, og Natur og Ungdom er avhengig av å holde medlemstallet oppe. Verveuken er altså ikke avlyst. Det kan hende vi ikke får muligheten til å besøke skoler og ha stand, og sånn som situasjonen er nå, kan ikke sentralister besøke lokallag. Likevel kan vi som organisasjon fremdeles bidra til at flere engasjerer seg i klimakampen ved å få dem til å bli medlem i Natur og Ungdom. Vi kommer til å lage en rekke ressurser som dere kan dele på nett for å oppfordre folk til å melde seg inn. Mer info om dette kommer.

Klimastreik 24.april

Greta Thunberg har oppfordret alle til å delta på en nettstreik og å samles i små grupper, ikke store streiker. Dette vil vi i Natur og Ungdom selvfølgelig være med på! Vi satser på å få til en streik hvor små grupper kan møtes ulike steder i byer og tettsteder, streike og ta bilder til nettstreiken. Dette må selvsagt skje uten å utsette andre eller hverandre for smittefare. Dette blir mer lignende vardebrenninger, som flere av dere har vært med på før. Vi kommer fortløpende til å komme med mer informasjon som er helt i tråd med gjeldende regelverk for å motvirke smitte. Vi kommer også til å komme med forslag til aktiviteter man kan ha under disse streikene, for å bidra til at de blir så engasjerende som mulig. Målet blir altså å være på så mange plasser som mulig, heller enn at mange samles på en plass.

Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt! Sentralkontoret til Natur og Ungdom er fremdeles i drift i form av hjemmekontor og vi er her fullt og helt for dere og deres engasjement. Vi skal gjøre alt for å gjøre vår del for å redusere smittefare og samtidig ikke la engasjementet dø ut. Vi ønsker alle alt godt i disse tider.

Om du ikke vet hvem du skal kontakte, send en epost til johannek@nu.no eller theresew@nu.no.