fbpx

En seier for fjorden

04.11.2014 av Natur og Ungdom

Miljødirektoratet ga tirsdags morgen sitt nei til gruveselskapet Nordic Minings planer om å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. En seier for naturen, fjorden og fisken!

Etter en lang behandling av planene om å dumpe giftig gruveavfall i Førdefjorden kom Miljødirektoratet med sitt endelige nei begrunnet med hensynet det marine livet i fjorden, som inkluderer truede arter som blålange, pigghå, ål og kysttorsk

  • Dette er svaret vi har ventet på, og som forventet er det hensynet til fjorden som vinner frem! Vedtaket er en stor seier for ren norsk natur, og for både lokale og nasjonale aktivister som har fulgt saken i en årrekke! – Sier Magnus Storvoll Strømseth, sentralstyremedlem i Natur og ungdom.

Natur og ungdom har i denne saken vært tydelig på at et nei til dumpingen er det eneste rette å gjøre, nå håper vi Kommunal- og moderniseringsdepartementet tar med seg beslutningen fra Miljødirektoratet i den videre behandlingen.

  • Når saken nå skal behandles i regjeringen vil det være en katastrofe om kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ikke vektlegger et så tydelig miljøfaglig råd, og avslår planene om dumping av gruveavfall, avslutter Strømseth.