fbpx

Ga boksehansker for gruve-nei

12.04.2015 av Natur og Ungdom

Natur og Ungdom hilste denne helga Venstres landsmøte. I sin tale ga NU-lederen boksehansker til Venstre-lederen: - Dere må gi regjeringen en rett Venstre, de kan ikke få gjøre fjordene våre til avfallsplass for gruveindustrien, sa NU-leder Arnstein Vestre

 

Fikk boksehansker mot gruvedumping

På landsmøtets siste dag fikk Venstre-leder Trine Skei Grande overlevert boksehansker fra Natur og Ungdom, med krav om at de skal ta kampen mot dumping av gruveavfall i norske fjorder. Venstre-lederen fikk en boksehanske for hver fjord.

– Norge er et av fem land i verden som lar gruveindustrien dumpe avfallet sitt på sjøen. Vi trenger at Venstre tar oss ut av denne versting-klubben, og sørger for fortsatt rene fjorder, sa Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom i sin hilsen til landsmøtet

– Her trenger vi at dere ikke gir dere, men er på regjeringa som en politikkens Mike Tyson. Vi trenger at dere gir dem en rett Venstre, for Jan Tore Sanner, Tine Sundtoft og Erna Solberg trenger et wake-up call, sa Vestre.

 

Hyllet tidligere miljøhelter – NU krever gruve-nei

Grande startet landsmøtet med å trekke frem tidligere miljøaksjoner, og viktigheten av aksjoner som virkemiddel for å ta vare på miljøet. I dag står over 600 på aksjonsliste mot dumping av gruveavfall i Førdefjorden og Repparfjord. Natur og Ungdom krever at Venstre gjør aksjonslistene overflødige.

– Vi og fjordene trenger at Venstre, lar motstanden fra en samlet fiskerinæring, sjømatnæring, reiselivsnæring, reindrift og miljøbevegelse høres helt inn i regjeringskontorene. Vi krever et gruve-nei som ljomer i regjeringskontorene, sa Arnstein Vestre

Arnsteins tale til landsmøtet kan du lese her. Troms Natur og Ungdom møtte også Venstre-lederen på lørdag utenfor landsmøtet og overleverte boksehanskene.