fbpx

#JEGLENKERMEG-kampanje

25.10.2019 av Sandra Butoyi

4500 personer har sagt at de er villige til å bryte loven og lenke seg for de rene fjordene våre.
Bli med på #jeglenkermeg-kampanjen og få enda flere til å skrive seg på aksjonslisten!

Vi ønsker å vinne kampen om en ren Førdefjord og Repparfjord på en lovlig måte, men skulle vi ikke klare dette, er det utrolig mange mennesker som har sagt at de er villige til å begå sivil ulydighet* for saken. 

Vi har en aksjonsliste med 4500 personer som ser på sivil ulydighet som et siste virkemiddel for å hindre gruvedumping, og som er villige til å lenke seg til anleggsmaskiner og veier hvis gruveprosjektene på Engebøfjellet (Førdefjorden) og Nussir-fjellet (Repparfjord) skulle starte opp.

Jo flere som står på aksjonslisten, jo lengre kan aksjonene holde på. I tillegg kan vi vise regjeringen hvor mange som er villige til å bryte loven for å bevare naturmangfoldet og de bærekraftige næringene som er ved fjordene.

Har du ikke skrevet deg opp på aksjonslisten ennå?
Det kan du gjøre her!

*Sivil ulydighet er en ikke-voldelig aksjonsmetode der man bryter loven for å vise motstand mot en spesiell politisk sak.

Dette kan du gjøre for å bidra i #jeglenkermeg-kampanjen:

TA BILDE

Vis at du støtter eventuelle sivilt ulydige-aksjoner og har skrevet deg på aksjonslisten.

Du trenger: hvitt ark, tusj, hvit bakgrunn, kamera, en venn til å ta bildet

Du gjør: skriv «jeg lenker meg» på det hvite arket, evt hvorfor du vil lenke deg (eks. «for fisken, fjorden og fremtiden»). Still deg foran den hvite bakgrunnen, hold arket foran brystet ditt og se alvorlig inn i kameraet mens en venn tar bildet av deg. Del bildet på sosiale medier med hashtaggen #jeglenkermeg. Husk å linke til aksjonslisten.

HA STAND

Bruk vervestand eller infostand til å fortelle om gruveprosjektene ved Førdefjorden og Repparfjord og aksjonslisten.

Du trenger: PC med link til aksjonslisten. Kan også være lurt å ha med noen flyers om gruvesakene. 

Du gjør: Fortell om gruvesakene og hvorfor man bør skrive seg på aksjonslisten. Husk å informere folk om at man kan skrive seg på aksjonslisten til begge eller én av fjordene, og at man til enhver tid kan sende mail til gruve@nu.no og fjerne seg fra listen.

OBS! Man må være minst 15 år (over den kriminelle lavalderen) for å kunne skrive seg på listen.

Relevante nyheter