fbpx

Gruvekit

29.11.2019 av Sandra Butoyi

Vi vil ha med DEG i gruvekampen, og her følger en oversikt over hvordan du og ditt lokallag kan bidra til at Repparfjord og Førdefjorden forblir avfallsfrie.

Nussir ASA har fått driftskonsesjon og grønt lys til å starte opp gruveprosjektet sitt ved Repparfjord i Finnmark, og Nordic Mining AS har søkt om driftskonsesjon til gruveprosjektet sitt ved Førdefjorden i Sogn og Fjordane og fått Sunnfjord-kommune sin støtte til søknaden deres.

Vi trenger at så mange som mulig er med og bidrar i gruvekampen, og derfor har gruvegruppa i sentralstyret lagd et gruvekit for å gjøre det lettere for at akkurat DU kan bidra.
Under følger en liste over ting du og ditt lokallag kan gjøre for å spre budskapet om rene fjorder!

Skriv leserinnlegg:
Jo flere som kjenner til gruvesakene, jo bedre! Skriv leserinnlegg om hvorfor du synes det er helt på tryne at Norge, som kun ett av fem land, fortsatt driver med gruvedumping. Vi har lagd en mal som det bare er å bruke i vei!

Hold foredrag:
Spre kunnskap om de grusomme gruveprosjektene ved Repparfjord og Førdefjorden ved å holde foredrag for lokallaget, klassen eller arranger et åpent møte der dere lærer bort hvorfor gruvedumping er dritt.

Bidra i #jeglenkermeg-kampanjen:
Ta #jeglenkermeg-bilde eller hold stand for å få enda flere med på aksjonslisten. Nettsak om hvordan du lett deltar i kampanjen finner du her.

Ha aksjonstrening i sivil ulydighet:
Arranger sivil ulydighetstrening for å skape oppmerksomhet rundt gruvesakene og for å selv lære mer om sakene og om det politiske virkemiddelet.

Relevante nyheter


 • #JEGLENKERMEG-kampanje

  4500 personer har sagt at de er villige til å bryte loven og lenke seg for de rene fjordene våre.
  Bli med på #jeglenkermeg-kampanjen og få enda flere til å skrive seg på aksjonslisten!


 • Status for gruveprosjektene

  Både Repparfjord og Førdefjorden står i fare for å bli brukt som søppelplass for gruveavfall. Ved Repparfjord har Nussir ASA fått både utslippstillatelse og driftskonsesjon. Ved Førdefjorden har Nordic Mining AS fått utslippstillatelse og søkt om driftskonsesjon. Hva skjer med sakene videre?


 • Vil du være med å aksjonere for Repparfjord og Førdefjorden?

  Regjeringen vil bruke to nasjonale laksefjorder som søppelplass for gruveindustrien. I år avgjøres det om det skal dumpes gruveavfall i Repparfjord i Finnmark. Trykk her for å skrive deg på aksjonsliste.