fbpx

Aksjonscamp 2020

12.06.2020 av Hedwig Thiery Aresvik

Nussir ASA har tillatelse til å dumpe 30 millioner tonn med gruveslam i Repparfjorden, noe som medbringer enorme konsekvenser for livet i fjorden og reindriften. Derfor skal vi samle 50 ungdommer fra hele landet på aksjonscamp den 17. - 20. September, mot gruveprosjektet i Repparfjord.

Leiren arrangeres for å vise vår kjærlighet til fjorden og den store motstanden til gruveprosjektet. Godt over 4000 personer har sagt seg villig til å bruke sivil ulydighet for å stanse prosjektet, og vi kommer nå for å gjøre oss klare til når aksjoner eventuelt begynner.

Hva skjer på leiren?

På aksjonscampen vil man få en dypere forståelse for de forskjellige temaene i saken. Det vil bli et stort fokus på samiske interesser, og skadene gruvedumpingen vil ha på miljøet. I tillegg vil det bli en teoretisk og praktisk sivil ulydighetstrening.

Leiren vil ta sted i Finnmarksnaturen døgnet rundt, med telt som sovested. Det blir lite innetid og deltakerne må være forberedt på tøffere tilstander enn et «vanlig» arrangement. Det vil fortsatt være kjente elementer som foredrag og innledninger, matservering og sosialt, men fokuset på denne leiren ligger likevel i forberedelser til en potensiell aksjon.

Praktisk informasjon

Leiren vil være fra 17. – 20. September i Kvalsund. Vi dekker reise, mat og opphold, og har en deltakeravgift på 300kr. Leiren har en aldersgrense på 16 år, i tråd med aldersgrense for å stå på aksjonslisten. (som du kan skrive deg på her) Informasjon om reise til/fra aksjonscampen vil bli sendt ut til deltakerne.

Leiren vil ha innført alle nødvendige smittevernstiltak, for å sikre at det er en trygg opplevelse for alle som deltar. Vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Landsrådet for barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Motivasjonsbrev

Denne leiren er for de tøffeste av de tøffe. Det er begrenset med plasser til leiren, og vi ber derfor alle som ønsker å delta å skrive et motivasjonsbrev. Hvorfor skal akkurat du bli med? Hvorfor er denne saken så viktig for deg? Hvordan vil du bidra for å stanse Nussir-prosjektet?

Dette betyr at påmelding også fungerer som en søknad, og at ikke alle er garantert en plass på aksjonscampen.

Trykk her for å fylle ut skjemaet!

OBS!

Det er viktig for oss å understreke at denne leiren vil være en tøff prøve, da det skal være en forberedelse til potensielle aksjoner. Vi ønsker å gjenskape en mest mulig realistisk erfaring for deltakerne, og det er derfor viktig at alle som melder seg på føler seg trygge i sitt valg. Om du eller noen i din nære omkrets er i risikogruppen for korona anbefaler vi ikke å delta på leiren.