fbpx

Natur og Ungdom ber KrF og Venstre vise sunt bondevett

14.05.2014 av Natur og Ungdom

Tirsdag ble det klart at partene i jordbruksforhandlingene ikke kommer til enighet og at tilbudet nå går til Stortinget. Statens tilbud vil legge jord og familielandbruk over hele landet brakk.

Tirsdag ble det klart at partene i jordbruksforhandlingene ikke kommer til enighet og at tilbudet nå går til Stortinget. Natur og Ungdom mener at samarbeidspartiene til Regjeringa, Venstre og KrF, må ta ansvar for å sikre norsk matproduksjon på norske ressurser:

– Statens tilbud vil legge jord og familielandbruk over hele landet brakk. Det vil gjøre oss mer avhengig av miljøfiendtlig soyaimport og svekke norsk matproduksjon. Venstre og KrF må nå ta ansvar, vise sunt bondevett, og sikre norsk matproduksjon på norske ressurser, sier leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre

På jordbruksnæringens pressekonferanse sa lederen i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke, at det skal merkes at det er brudd i jordbruksforhandlingene. Natur og Ungdom vil stå last og brast med bøndene for å sikre matproduksjon over hele landet. Miljøvernsorganisasjonen aksepterer ikke at statens tilbud går gjennom Stortinget.

– Nøkkelen til matproduksjon i Norge ligger i de små brukene, som bruker ressursene der de er. En sentralisering av norsk landbruk betyr at norsk matproduksjon blir mer avhengig av andre lands  ressurser, og dårligere utnyttelse av norske matressurser. Med statens tilbud får vi færre distriktbønder. Det er ikke det vi trenger for å produsere mat på en miljøvennlig måte. Nå må Venstre og KrF ta ansvar. Det er uakseptabelt at dette tilbudet går gjennom Stortinget, slår Vestre fast.