fbpx

Ber partiene sette seg tilbake ved forhandlingsbordet

01.06.2012 av Even Olai Østvik Mjaaland

NTB kunne i kveld melde at de rødgrønne har forlatt forhandlingene om et nytt, bredt klimaforlik. Natur og Ungdom og Naturvernforbundet krever at forhandlingene ikke gis opp, men at partene setter seg sammen igjen for å bli enig.

God klimapolitikk er konkret, ambisiøs og forpliktende. Det betyr klare tidsfrister, og det betyr å binde opp penger for framtida. Flere av forslagene fra opposisjonen gjorde dette, og kanskje var det for konkret for de rødgrønne, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom.

Det ble tidligere i uka kjent at blant de 34 punktene som de borgerlige ble enig om var blant annet én milliard til kollektivtrafikken i storbyene i budsjettet for 2013, tidsfrist for utbygging av InterCity-triangelet til 2025, en kraftig satsing på energisparing i norske bygg og langt mer penger til klimafondet for industrien, med 10 milliarder fra neste år.

Flere av punktene fra opposisjonen vil kutte mer utslipp enn dagens klimamelding, og bør derfor ønskes velkommen av de rødgrønne. Da den forrige klimameldingen kom i 2007 ble den gjort kraftig bedre ved at man inngikk et forlik med opposisjonen. Det samme må skje nå, og derfor synes vi det er sterkt beklagelig at forhandlingene nå har brutt sammen, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

Lundberg og Haltbrekken ber nå de rødgrønne gå tilbake til forhandlingene.

Det er ingen som er tjent med at disse forhandlingene nå bryter. Det resulterer i mindre ambisiøs og langsiktig klimapolitikk. Vi krysser fingrene for at løpet ikke er kjørt, og at partene går tilbake til forhandlingsbordet med opposisjonen, avslutter

For mer informasjon:

Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom, 913 31 279

Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet, 916 12 191