fbpx

– Vi må gi oljeeventyret en lykkelig slutt

13.03.2014 av Even Olai Østvik Mjaaland

Fredag var kirke, fagbevegelse og miljøbevegelse samlet på Folkets Hus i Oslo for å tegne opp framtida til det fornybare Norge. Konferansen baserer seg på kravet om «Brems norsk oljeutvinning – 100 000 klimajobber og grønne arbeidsplasser». NU-leder Arnstein Vestre snakket om hva han ville gjort dersom han var sjef for Statoil:

– Statoil er Norges største selskap, og går fremst når det kommer til å pumpe opp mer av de fossile ressursene som vi vet vi må la ligge dersom vi skal unngå de verste konsekvensene av klima-problemet. Klimaproblemet krever at vi lar 80 % av den fossile energien vi har funnet forbli liggende. Det må stå øverst i alle Statoils strategidokumenter, sier Vestre

– Vi må sørge for å gi oljeeventyret en lykkelig slutt.

Les hele innlegget her: «Hvis jeg var sjef i Statoil»