fbpx

Vil du skrive klimahistorie i Paris?

09.02.2015 av Even Olai Østvik Mjaaland

Klimaforhandlingene i Paris i desember i år skal ta oss til en ny, bedre klimåvtale. Signalene fra verdens ledere er ikke helt lovende, og for at klima skal settes nok på dagsorden til at det blir klimahandling både i Paris og etter forhandlingene er ferdige i hvert enkelt land er det viktig at vi er mange nok som skaper spetakkel i Paris' gater! Vi søker deg som er villig til å gjøre en innsats før, under og etter forhandlingene for å presse politikerne.

Klimaforhandlingene i Paris trenger aktivister, og Natur og Ungdom skal sørge for at Norges ungdommer sier tydelig i fra. Vi kommer til å sende en ganske stor delegasjon, og er du over 18 år før avreise kan du bli en av dem.

SØK HER!

Kriterier for Klimautsendinger til Paris 2015

Dette er kriteriene for å bli valgt som klimautsending og deltaker for Natur og Ungdom under klimatoppmøtet i Paris desember 2015. Deltakere vil ikke være inne på forhandlingssenteret, men delta på aksjoner og arrangementer utenfor konferanselokalet og i Paris. En viktig del av arbeidet vil også være kommunikasjon og formidling før, under og etter møtet.

Klimatoppmøtet går for seg 30. november – 12. desember 2015. Natur og Ungdom vil være til stede i Paris deler av denne tiden. Arrangementet Conference of Youth (COY) vil foregå i forkant av klimatoppmøtet, vi ser for oss at noen av klimautsendingene deltar på dette. Om søkeren kunne tenke seg å delta på COY er det ønskelig at dette presiseres.

Kriterier for å søke:

 • Søkeren må være medlem av Natur og Ungdom
 • Må ha fylt 18 år før reisens start
 • Må kunne delta på felles opplæring en helg i september
 • Delta på reise til Paris i tidsrommet 30. nov – 12. des
 • Det vil legges vekt på geografisk spredning og kjønnsbalanse når klimautsendingene velges ut

Hva kreves av klimautsendingene:

 • Utsendingene skal spre informasjon om klimaproblemet og løsningene i sine lokalsamfunn, på skoler og i lokale media frem mot klimatoppmøte. Hver utsending lager en plan for aktivitet i løpet av høsten. Eksempler på hva som kan gjøres:
  • Foredrag på skoler
  • Spalte og oppslag i lokalavis
  • Møte med ungdomspartier og lokalpolitikere
 • Bidra til lokale medieoppslag under og i etterkant av klimaforhandlingene i Paris.
 • Bidra til at Natur og Ungdom synes og fremstår godt på klimaforhandlingene

Egenandelen for reisen er 900 kr.