fbpx
Leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre

– Vi må gi oljeeventyret en lykkelig slutt

13.03.2015 av Even Olai Østvik Mjaaland

"Brems norsk oljeutvinning og la oss skape 100 000 nye klimajobber". Det er budskapet fra fagbevegelse, kirke og miljøbevegelse når de samlet seg til konferansen "Broen til Framtiden" i Oslo fredag. På konferansen snakket NU-leder Arnstein Vestre om framtida for Norges største oljeselskap - Statoil

Fredag var kirke, fagbevegelse og miljøbevegelse samlet på Folkets Hus i Oslo for å tegne opp framtida til det fornybare Norge. Konferansen baserer seg på kravet om «Brems norsk oljeutvinning – 100 000 klimajobber og grønne arbeidsplasser». NU-leder Arnstein Vestre snakket om hva han ville gjort dersom han var sjef for Statoil:

– Statoil er Norges største selskap, og går fremst når det kommer til å pumpe opp mer av de fossile ressursene som vi vet vi må la ligge dersom vi skal unngå de verste konsekvensene av klima-problemet. Klimaproblemet krever at vi lar 80 % av den fossile energien vi har funnet forbli liggende. Det må stå øverst i alle Statoils strategidokumenter, sier Vestre

– Vi må sørge for å gi oljeeventyret en lykkelig slutt.

Les hele innlegget her: «Hvis jeg var sjef i Statoil»