fbpx

– Siv Jensen er uskikket som finansminister. Nå må hun gå.

28.04.2015 av Even Olai Østvik Mjaaland

Siv Jensen er ikke overbevist om at klimændringene er menneskeskapte. Da kan hun ikke være finansminister.

Tirsdag kveld ble et nytt politikerintervju i Aftenposten-serien «Eilertsen & Stanghelle: 2 mot 1» publisert. Denne gangen var det finansminister Siv Jensens tur, og hun var klar som få da hun ble spurt om hun var overbevist om at de klimaendringene som er dokumentert de siste ti årene er menneskeskapte. – Nei, svarte hun kontant. Jensen ville heller ikke svare at hun stiller seg bak FNs klimapanel. Natur og Ungdom mener at nok er nok:
– Nå holder det. Det går ikke an å ha en klimafornekter til finansminister i klimaåret 2015. Siv Jensen viser seg klart uskikket til ministerrollen, og nå må Erna ta grep. Siv må gå, sier leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre.

I Paris i desember i år skal verden komme fram til en ny klimaavtale som skal virke fra 2020. Denne avtalen blir viktig, og Norges rolle kan ha mye å si i oppløpet til og under forhandlingene. Natur og Ungdom mener Jensen er en trussel mot klimaforhandlingene:

– Regjeringen vil aldri overoppfylle klimaforliket når den nest mest innflytelsesrike ministeren lever i sin egen boble, og ikke tror på klimaendringene. Hun er en trussel for norsk omstilling og for årets viktige klimaforhandlinger. Vi kan ikke møte opp i Paris med Siv Jensen i denne posisjonen, sier leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre.
For flere kommentarer, ring gjerne leder i Natur og Ungdom, Arnstein Vestre, tlf: 482 68 249. Alltid tilgjengelig.
Evt. ring sentralstyremedlem og fagsjef for klima i Natur og Ungdom, Tale Ellingvåg, tlf: 924 40 683