fbpx
Ingrid Skjoldvær på klimaforhandlingene i Marrakech. Foto: Natur og Ungdom
Ingrid Skjoldvær på klimaforhandlingene i Marrakech. Foto: Natur og Ungdom

Ny rapport slakter norsk klimainnsats

16.11.2016 av Natur og Ungdom

Mens klimaforhandlingene i Marrakech er inne i sin siste uke, gir en ny rapport Norge dårlige skussmål for klimapolitikken vår.

En ny rapport gir Norge dårlig skussmål for klimainnsatsen vår. Climate Change Performance Index 2017 fra den tyske organisasjonen Germanwatch rangerer Norges innsats som “poor”. Det er like dårlig som blant nnet. kullkraftproduserende Polen og USA. Våre naboland Sverige og Danmark blir rangert som “good”.

«Jeg er skuffet over Norges innsats. Det foregår en global energirevolusjon der fossilt byttes ut med fornybart, men her i Norge tviholder regjeringa på oljeindustrien og nekter å gjøre det som trengs for å snu utviklinga i en grønn retning. Det er rett og slett flaut å være norsk på klimaforhandlingene», sier leder i Natur og Ungdom Ingrid Skjoldvær.

Norge og Bulgaria er det eneste landene i Europa som har økt sine utslipp årtusensskiftet. Natur og Ungdom peker på det fortsatt høye utvinningstempoet av olje og gass og tildeling av nye leteområder i arktis som vedtak som aktivt motarbeider det grønne skiftet.

«Det nytter ikke å leke good-guy på internasjonale toppmøter, når norske myndigheter ikke evner å gjøre det som trengs på hjemmebane og pumper opp olje som aldri før. Om det norske grønne skiftet skal bli en realitet så må Vidar Helgesen brette opp ermene med en gang. Den politikken som føres i dag setter ryktet vårt som foregangsnasjon på spill», sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom er tilstede på de internasjonale klimaforhandlingene i Marrakesh denne uka og er tilgjengelig for kommentarer. Følg også med på facebook-sida til Natur og Ungdom for oppdateringer.

Kontakt oss:
Ingrid Skjoldvær ingridsk@nu.no eller +47 977 02 181
Gaute Eiterjord gautee@nu.no eller +47 468 92 288