Dra til Svalbard på Arktis-seminar!

18.04.2017 av Sara Vågenes

Vil du reise til Svalbard i juni og lære om hvordan klimaendringene påvirker havområdene lengst nord, og hvorfor oljeboring i Arktis er spesielt ille? Vi søker motiverte og engasjerte folk til et super-spennende fire dagers seminar på Svalbard!

Dato er ikke helt fastsatt,  men seminaret vil være i tidsrommet 8.-12. juni, og vare i fire dager. 

I 2017 saksøker Natur og Ungdom, sammen med Greenpeace, den norske staten for oljeboring i de arktiske områdene lyst ut i 23. konsesjonsrunde. Oljeboring i Arktis er usikkert, dyrt og unødvendig; konsekvensene vil påvirke sårbare økosystemer, i tillegg til å bidra til farlige klimaendringer. Derfor trenger vi å få ut mer kunnskap om hvorfor oljeboring i Arktis er uaktuelt!

I løpet av de fire dagene vil det være både foredrag, og spennende ekskursjoner for å lære mer om klimaendringer, oljeboring i Arktis, og utfordringer i regionen. Programmet er ikke helt fastsatt, men vi lover både ny kunnskap, og fantastiske naturopplevelser! Mulige aktiviteter er brevandring, hundekjøring, gruvebesøk og skitur – dette vil du ikke gå glipp av.

Vi søker etter engasjerte folk som vil lære mer, og du må være motivert til å bidra  i etterkant med å spre kunnskap om oljeboring i Arktis. I tillegg ser må du vise hvorfor nettopp ditt engasjement er viktig å ha med på turen. Alder er ikke så viktig, det aller viktigste er at du er motivert!

Seminaret koster 500 i egenandel, det dekker reise, mat og opphold.

Send oss en film eller tekst der du forteller hvorfor du bør få reise; hva erfaringer du tror du vil få, hva du synes virker spennende med seminaret, og hvordan du vil bruke kunnskapen og erfaringene videre. Det er ikke nødvendig å skrive side opp og ned om deg selv, men hvorfor nettopp du har lyst til å reise er viktig!

Søknaden må sendes til sarav(at)nu.no før 25. april. Har du spørsmål kan du ta kontakt med Sara på mob. 980 33 864, eller Torgeir på mob. 417 58 650.