fbpx

I dag faller dommen i klimarettssaken

04.01.2018 av Therese Hugstmyr Woie

En og en halv måned etter at klimarettssaken pågikk i Oslo tingrett, er dommen klar.

Den offentliggjøres kl. 15.00, og Natur og Ungdom, Greenpeace og Besteforeldrenes klimaaksjon inviterer til pressekonferanse hvor vi kommenterer dommen.

I søksmålet krever Natur og Ungdom, Greenpeace og Besteforeldrenes Klimaaksjon at regjeringas utdeling av nye oljelisenser i Barentshavet trekkes tilbake, fordi de strider imot Grunnlovens miljøparagraf §112.

Uansett hva dommen blir, har søksmålet bidratt til å sette fokus på sammenhengen mellom norsk oljeproduksjon og klima, og fått stor internasjonal oppmerksomhet. Avgjørelsen fra tingretten i deg kan ha mye å si for flere tusen ungdommer i Norge som kjemper for at Norge skal ta klimaansvar og la olja ligge.

Her kan du lese oppsummering av dagene i retten og lese saksdokumentene i saken