fbpx

Nye oljeblokker er det siste vi trenger nå!

30.03.2020 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

30.mars utlyser regjeringen 36 nye oljeblokker. Natur og Ungdom oppfordrer elever til å bli med på streik 24.april for at Norge skal ta mer klimaansvar.

Skal vi planlegge for fremtiden nå, er nye leteblokker det siste vi trenger

I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet bruker Olje- og energiminister Tina Bru den vanskelige tiden til å rettferdiggjøre sitt forslag til utlysning av 36 nye oljeblokker. Natur og Ungdom mener oljeprisfallet den siste tiden har vist oss at oljeutvinning ikke er beredskap. 

Her er Natur og Ungdom sin reaksjon på årets TFO v/ Mia Chamberlain, sentralstyremedlem.

Oljeprisfallet viser ekstra tydelig at det er grønne fornybare næringer vi trenger en satsning på, ikke olje og gass, reagerer Therese Hugstmyr Woie, leder i Natur og Ungdom.

Det er ikke første gang Natur og Ungdom kritiserer TFO-ordningen. Organisasjonen har tidligere krevd at ordningen legges ned.

Denne våren skal Stortinget revidere og oppdatere forvaltningsplanene for norske havområder. Likevel foreslår regjeringen nå nye lisenser før planen er behandlet, fortsetter Woie.

Natur og Ungdom hadde håpet koronasituasjonen fikk regjeringen til å tenke nytt.

Skal vi planlegge for framtiden nå, er nye leteblokker det siste vi trenger. Jeg hadde håpet at regjeringen tok ansvar for å skape fornybare arbeidsplasser som kan holde gjennom denne krisen, samt de enda større utfordringene klimakrisen og naturkrisen, men nei, her skuffer regjeringen nok en gang.

—-

For spørsmål eller ytterligere kommentarer, kontakt leder i Natur og Ungdom: Therese Hugstmyr Woie, tlf.: 90727377, epost: theresew@nu.no