fbpx

Lag kunst for klimaet

20.08.2019 av Lea Justine Nesheim

Den andre runden av Klimasøksmålet går snart av stabelen. Sammen skal vi sette opp kunstinstallasjoner i hele landet, slik at alle får høre at oljeboring i Arktis bryter grunnloven.

Synlig kunst kan være en god måte å spre bevissthet på. Når vi i november tar staten til retten, vil vi sørge for at så mange som mulig hører om det. Derfor kan DU og ditt lokallag få både praktisk og økonomisk hjelp til å sette opp kunst i din by, for eksempel på torget.

Slik funker det

  1. Snakk med lokallaget ditt (enten i Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Besteforeldrenes Klimaaksjon, eller Spire) om at dere bør bli med på prosjektet.
  2. Fyll ut dette skjemaet.
  3. Vi tar kontakt, setter dere i kontakt med en kunstner, og hjelper dere med å få tillatelse til å sette opp kunsten der dere vil.

Hva slags kunst kan det være?

Alt er mulig! Mange er i gang med å planlegge isskulpturer, slik som vi bygde utenfor Tingretten. Målet er at kunsten skal vekke oppmerksomhet. På den måten kan den bidra til å gjøre det enklere å få folk med på åpne møter, debatter osv.  

Jeg er kunstner og vil bidra

Så flott! Vi har mulighet til å gi et lite honorar, samt reise- og materialkostnader. Open Call finner du på denne siden. Send e-post om hvordan du kan bidra til klimakunst@googlegroups.com for påmelding og mer informasjon.

På hvilke andre måter kan jeg bidra?

Du kan få tilsendt alt du trenger for å spre klimasøksmålet – se siden her

Tags: ,