fbpx

Natur og Ungdom saksøker staten

05.09.2019 av Lea Justine Nesheim

Klimakrisen er farlig, urettferdig og allerede i gang. Men i stedet for å gjøre klimatiltak, har regjeringen delt ut nye oljelisenser, lengre nord enn noensinne før. Dette bryter med Grunnloven §112, “miljøparagrafen”, som gir nålevende og fremtidige generasjoner retten til et levelig miljø. Derfor har Natur og Ungdom og Greenpeace saksøkt staten.

Les mer om saken her

Hva har skjedd? 

Første rettsrunde ble ferdig høsten 2017,  og selv om vi fikk medhold i at staten har et ansvar gjennom § 112, så ble utvinningstillatelsene i Barentshavet beholdt. 

Vi gir oss ikke før fremtiden vår blir tatt på alvor, og har anket saken til lagmannsretten. Neste runde starter 5. november 2019. 

Hvordan kan jeg bidra?

For å vinne er vi avhengig av at flere hører om saken. Derfor trenger vi DEG med på å spre budskapet om Klimasøksmålet! Les mer om hvordan her

Bli med og lag kunst for klimaet

Synlig kunst kan være en god måte å spre bevissthet på. Når vi i november tar staten til retten, vil vi sørge for at så mange som mulig hører om det. Derfor kan DU og ditt lokallag få både praktisk og økonomisk hjelp til å sette opp kunst i din by, for eksempel på torget.

Bli med på kunst for klima her

Tags: , , , , , ,

Relevante nyheter