fbpx

Nettressurser Klimasøksmål

23.09.2019 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Her er alt du trenger av ressurser på nett til å drive et god aksjonisme rundt klimasøksmålet!

Det er tre foredrag vi kan bruke om klimasøksmålet
1. Skoleforedraget med fokus på klimasøksmålet. Denne skal brukes i verveuken og i uken før søksmålet. Den finnes her (der finnes også to filmer om søksmålet som kan vises når dere har foredrag.)
2. Standardforedraget om klimasøksmålet. Kan brukes på åpne møter og om dere skal snakke om søksmålet for andre organisasjoner
3. Kampanjeforedraget, som kan holdes for lokallaget om hvordan drive en god kampanje rundt søksmålet. Dette kan dere også be regsek. eller ansvarssentralist om å holde for dere.
Foredrag 2 og 3 kan også lastes ned her:

Her er en leserbrev mal og pressemelding mal. Den kan sendes til alle lokalaviser der du bor i ditt navn! Jo flere vi får på trykk, jo mer sprer vi budskapet om søksmålet.
Du må bare endre på det og gjøre det til ditt eget om du ønsker! Dette er bare et forslag.
Her finner du også et dokument med kontaktinfo. til alle lokalaviser i Norge.
Har vi glemt noen aviser? Send det på epost til miac@nu.no

Her er en mal til pressemelding som du kan sende til lokalavisene.

Under er ideer til aksjoner dere kan gjennomføre! Aksjoner er både viktige for saken om samlende for lokallaget. Husk å ta bilder av alle aksjoner dere har og send dem til olje@nu.no
Disse får dere også i lokallagspakken dersom dere bestiller den.

Her finner du sjablongmalen som ble nevnt i aksjons-konseptene. Disse kan printes ut på A3 ark og brukes til krittaksjon.
Kan lastes ned her

Det finnes også klimasøksmål ramme for profilbilder på facebook. Gå inn på ditt profilbilde. Trykk på «legg til ramme». Søk på «Klimasøksmål».
Slik bli det seende ut:

Forslag til tekst under profilbildet: «05.november skal Natur og Ungdom i lagmannsretten i vårt søskmål mot staten. Vi tar skolestreikerne krav til retten: Ingen nye oljhelisenser! Les mer på nu.no/klimasoksmal«

Mal for delebilder og figurer dere kan bruke i powerpointer, delebilder, på banner og ellers. Det finner du her.
Noe kan lastes ned her: