Vil du holde appell som Vilja? Foto: Alva Førsund

Søk om å bli klimasøksmålsambassadør!

26.03.2020 av Matilde Corneliussen Løvvik

Brenner du ekstra mye for klimasøksmålet? Dette er din sjanse til å spille en viktig rolle i kampanjen!

Vil DU være med på å ta klimasøksmålet til Høyesterett og skape oppmerksomhet der du bor? Er du glad i å dele meningene dine og holde foredrag om ting som engasjerer deg? Lage arrangementer og aksjoner? Og spre § 112 sitt budskap?

Da bør du søke om å bli søksmålsambassadør! Søknadsskjema finner du her.

Hvorfor klimasøksmålsambassadør?

Vi ønsker å gjøre et utvalg personer rundt i landet til ekstra eksperter på klimasøksmålet, slik at dere kan ta med kunnskapen og engasjementet dit dere bor. Dette søksmålet er tross alt viktig for folk i hele Norge, og det er nå det gjelder!
Les mer om Klimasøksmål Arktis på nettsiden www.klimasøksmål.no

Joni fra Oslo NU holder appell på lysmarkering for klimasøksmålet
Foto: Thor Due

Litt om vervet

Hovedskoleringen vil foregå en ettermiddag denne våren. Vi vet ikke enda om det blir over nett eller ansikt til ansikt. På skoleringen vil man få opplæring i både politikken, jusen og kampanjen rundt søksmålet. Vi vil gi innføring i et standardforedrag, presse- og SoMe arbeid og ressurser til aksjoner. I tillegg legges det opp til myldring og strategilegging i fellesskap.


Vi ønsker at ambassadørene som gruppe skal kunne fungere som en støtte og inspirasjon for hverandre, men man står fritt til å drive kampanje etter hva man selv har kapasitet til, og hva som passer for sitt nærmiljø.

Skolering

I utgangspunktet var datoen for skoleringen den 16. april, men grunnet sterkere tiltak mot spredningen av koronaviruset, sikter vi oss mot et nettmøte i mai.
Vi vil gi de påmeldte beskjed om konkret dato i god tid, og håper å få til et fysisk møte til høsten.

Hvis du ikke har mulighet til å bli ambassadør selv må du gjerne dele påmeldingsinformasjon med noen andre du tror ville gjort en god jobb! Og hvis du lurer på noe er det bare å ta kontakt!

Tags: ,