fbpx
Stortinget krevde i dag at hele Utsirahøyden drives med strøm fra land. Det vil kutte utslipp tilsvarende flere hundre tusen privatbiler

Jubler for full elektrifisering av Utsira-høyden

06.05.2015 av Even Olai Østvik Mjaaland

En samlet opposisjon på Stortinget krever i dag full elektrifisering av oljefeltene på Utsirahøyden. Det er en seier for klimapolitikken, mener Natur og Ungdom. – Dette er et knusende nederlag for forurensningskameratene i oljeindustrien, sier NU-leder Arnstein Vestre

Fredag ga opposisjonspartiene på Stortinget, med regjeringens støttepartier KrF og Venstre klar beskjed til regjeringen om at alle oljefeltene på Utsirahøyden skal drives med kraft fra land. Natur og Ungdom jubler over vedtaket.

– Dette er en seier for klimapolitikken. Nå får Statoil og oljeindustrien klar beskjed om at de også må være med på klimadugnaden. Elektrifisering sparer oss for enorme klimagassutslipp. I dag jubler vi, sier Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom.

Onsdag presenterte SSB Norges klimagassutslipp for 2013. De viste at utslippene har økt litt, men at oljeindustrien har økte utslipp og er skyld i at utslippene ikke går ned. Natur og Ungdom mener Stortinget i dag har gitt en marsjordre om at klimapolitikken fra nå av skal settes først.

– Jeg håper Tord Lien og Helge Lund hører etter, for dette er en beskjed om at for framtida så må oljeindustrien også ta sin del av klimaansvaret. Tida hvor oljeindustrien kan ture på som de vil i klimapolitikken er over, dette er et knusende nederlag for forurensningskameratene i oljeindustrien, sier Vestre.